"Én most vettem egy 8600GT-t, amit felhúztam GTS-re. Előtte egy X1950Pro-m volt, és egyátalán nem érzem, hogy lassabb lenne, sőt..."
Legjobb esetben ugyanannyi az fps, AA-val meg szépen leesik. Sok értelme volt váltanod...
"Én nem értek egyet a teljesítmény tesztekkel. Mi alapján mondjátok azt, hogy a 8600GTS és a 2600XT szar? DX9 tesztek alapján?"
Abban még elmegy a teljesítménye, úgyhogy nem az alapján.
"A DX9-et ezek a kártyák csak emulálják, a hardver a DX10-hez van maximálisan igazítva."
LOL, dehogy emulálja. :D A DX10-kompatibilis shaderek a DX9-cel is full kompatibilisek (magyarán felülről kompatibilis a hw a DX9-cel), a többi egység (textúrázók, ROP-ok, stb.) meg lényegében nem változott.
"A mai DX10-es tesztek meg egy rakás szart sem érnek. Azok DX9-es játékok, csak adtak hozzá pár dx10-es effektet, hogy szebb legyen, de attól még nem használják ki az egyesítétt shared modellt."
A shader-kódok szempontjából majdnem mindegy, mert továbbra is van pixel shader és vertex shader, csak hozzá jön a geometry shader - a lényeg, hogy ugyanazok az hw egységek futtatják őket.
"Például, a DX10 támogatja azt, hogy egy tárgyat egyszer számol ki, és utána sokszorosítja a tárgyat elforgatva. El tudjátok képzelni ez mennyivel kevesebb számítás, mint a tárgy 10-20x-i kiszámítása? Gondoljatok csak bele a fákba vagy az épületekbe a játékokban."
Ez csak a poligonokra vonatkozik, a megvilágítást (ami a teljesítményigényesebb) ugyanúgy minden test minden látható pontjára ki kell számolni, mert az minden esetben más és más. Azaz ez a dolog csak pár százalék gyorsulást jelent ugyanannál a grafikánál. A jelentősége inkább új effektek megvalósításában áll (particle systems, bizonyos fizikai szimulációk, stb.), ami viszont éppenhogy további terhelést jelent majd... :)
"A DX9-es engine-ü játékok még ezt nem használják ki. Várjuk csak ki a végét, szerintem a 8600gts egy nagyon ütős kártya lesz, csak még nincs mi kihasználja."
Bilibe ér a kezed. :)
"Kipróbáltam az első normális DX10-es játékot, ami már pödzögeti a DX10-es architektúrát (Lost Planet), és 1280x960-ban bőven vitte a kártya."
A 10fps (AA-val 5) nálad már a "bőven vitte"??? :DDD