Minden a szigetről és az ottani zenei életről
  • PyRex
    #14
    Szerintem egyébként úgy a legjobb menni, hogy mondjuk 4-en, baráti társaság. Ilyenkor érdemes kocsit bérelni, mert bár a sziget nem nagy, de busszal eljutni a-ból b-be... hát szóval inkább ne.

    Amit ajánlani tudok ha mondjuk 1 hétig ott van az ember:

    - minimum egy komolyabb buli (eddig az Amnesiában voltak a Top DJ-k, illetve a Pacha-ban, most leginkább a Space-ben...)
    - sok különböző kis hangulatos tengerpart látogatása :) a sziget bejárása
    - hajókázás
    1. ibiza - santa eularia között kiváló, kb. 1 órás hajóút van, gyönyörű a sziklás, dombos tengerpart végig, nagyon hangulatos!
    2. ibiza és formentera (délre fekvő kisebb sziget, kb. 10km-re ibizától) között. Érdemes korán indulni és Formenterán tölteni egy teljes napot - hihetetlen tengerpartja van!!!!!!
    - kaja szempontból vagy venni boltban, vagy a kisebb (de azért igényesebbnek kinéző - bár ez oda-vissza csalóka lehet!!) kocsmákban, kajáldákban, tengerparti bárokban próbálkozni. Nekem érzékeny a gyomrom, de soha nem volt semmitől hasmenésem. Azért ha látszik valamin, hogy nem friss (pl. hal, stb.) akkor nyilván nem azt esszük. Nagyon jó kis 'TAPAS' -os helyek vannak. A tapas nem a ragtapasz, hanem egy ottani kaja-típus. A lényege, hogy van sokféle finomság és ilyen kisebb adagokban tudsz kérni, általában 5-6 félével jól is laksz és még megfizethető. Pl. kis kenyérszeletre szúrt hal, vagy hús, ilyesmi. Amit ki KELL próbálni: Allioli (ejtsd: ajióli) - isteni kenyérre kenhető krém (oliva, fokhagyma és nemtommi van benne :)