Minden a szigetről és az ottani zenei életről
  • PyRex
    #13
    Ibiza sajnos Spanyolország egyik legdrágább helye. Nekem azért volt szerencse, mert a szállásért nem kellett fizetnem, ez most furcsán hangzik tudom, de a társaság egyik cége bérelt házat mindig - ráadásul gyönyörű helyen, távol a zajtól. Szállás árakról így sajnos nem tudok nyilatkozni.

    Az utazás az többféleképpen történhet, pár éve volt charter Budapestről, azt hiszem idén újra van 2 évnyi szünet után. Maga a repülőút elég olcsó volt 60-70 / fő ha jól emlékszem. Amikor nem volt charter, akkor rendszerint Bécsből mentünk, átszámolva ugyanennyiért plusz ugye az oda / visszaút.

    http://www.c-travel.hu/index.php?page=k_talalat_kulfold&rend=orszag_nev&rend_irany=a&nev=ibiza&orszag=6&ajanlat_tartalmaz=

    A fenti linkre kattintva találsz pár konkrét ajánlatot szállással, napi 2 kajával, utazással. Arra kell figyelni, hogy ha lehet, akkor Ibiza (Eivissa), vagy Santa Eularia városban vagy a közelükben legyél, mert ott van az élet. Illetve még San Antonio-ban is el lehet lenni, de ott rengeteg angol van méghozzá a lentebb is említett primitívebb fajtából sajnos.

    Az árakról: a kaja az általában elég húzós, persze van gyorsétterem meg gyros meg vannak élelmiszerüzletek is ahol elég jó áron lehet kaját venni, de az éttermek húzósak. Talán a vízparton lévő kis kocsmák, ahol enni is lehet, még megfizethetőek.

    A nagyobb disco-k, klubok szinte mind Ibiza városban (Eivissa), vagy a közelében találhatóak: Pacha, El Divino, DC10, Space, Bora-Bora (Bossa tengerparton), Sa Trinxa (Salinas tengerparton picit távolabb a várostól), az Amnesia és a Privilege az Ibiza - San Antonio út mellett vannak, az Es Paradis meg asszem' san Antonioban. A belépők nagyon változatosak, de egy igényesebb estére (pl. 2005-ben Tiesto-ra, vagy Paul Van Dyk-ra a 10 ezer forint-ot is meghaladó jegyárak is akadtak).

    Most is ha jól látom a Pacha-ba simán ilyen 25-40-50 eurós jegyárak vannak a jobb bulikra, de a VIP pl. 25+250 euro, szal...