• remark #60
    Puszta megerzes es alatamasztani nem tudom, de Ron mondandojaban a sorok kozott en azt latom megbujni, hogy az intervencio olyasfajta megszuntetesevel amirol beszel egyetlen dolgot fog elerni: az utolso akadalyt is elharitja a toke elol hogy az mindenfele kontroll nelkul ugy vagtasson a keleti es nyugati part kozott szabadon, ahogy akar.
    Eddig is az volt a tendencia hogy mindenben csak a profit szamit, ezek utan meginkabb igy lesz. Ron szerint viszont a piaci szereplok termeszetes egyensulyt fognak elerni minden szabalyozas nelkul is. (Kivancsian varom hogyan fognak az emberek a trillio dollaros koltsegvetesu szervezetekkel versenyezni...) Szerinte monopolium is csak termeszetes uton jonne letre ugy, hogy egy ceg mindenkinel versenykepesebb marad hosszu tavon is.
    Egyebkent van ennek neve, amit Ron akar? Nem a Laissez-faire-t akarja megvalositani amit meg soha senki se valositott meg teljesen? (Ergo fogalmunk sincs hogy a gyakorlatban hogyan mukodne.)
    wikipedia: "The basic idea is that less government interference in private economic decisions such as pricing, production, consumption, and distribution of goods and services makes for a better (more efficient) economy."
    A kerdesem csak az, hogy pl. az egezsegugy es az oktatas teruleten a "better" alatt mindenki "more efficient"-t ert-e? Biztos hogy en gazdasagi ertelemben vett hatekony oktatasi renszert akarok a gyerekeim szamara? Nem.