• BlackRose
    #39
    Nézd amit itt irsz nem sok köze van a realitáshoz, de most tényleg nincs kedvem 1000km-es szövegeket irkálni, főleg mert mások tollából is elolvashatod Ron Paul "tudományát". Na de egy valamire mégis szeretnék válaszólni, Ron Paul nem ellenzi Kanadával és Mexikóval való együttműködést. ROn Paul nem izolacionista, ő csak csupán az USA alkotményának akar megfelelni, és ez azt jelenti, hogy együttműködni mindenkivel de nem csatlakozni senkihez (vagyis modern nyelven az integrálódás ellen van). Nézzük csak miről is van szó, Ron Paul szerint az integrálódás nem más mint hatalom koncentráció (egyet értek vele), és a libertáriánus-klasszikus liberális fogalomban minden hatalom rossz, minden hatalom koncentráció még rosszabb. Szóval szerinte az együttműködés és kereskedelem nagyon fontos, hiszen a munkamegosztás és főleg a munkamegosztás a produktivitás tehát értékteremtés céljából a libertáriánusok alapfilozófiájához tartozik. De ennek ellenére a döntéshozást, hogy az adott esetben legyen e együttműködés vagy nem (mert ugyen nem biztos, hogy mindenben jó) maradjon a felek hatáskörében. Libertáriánus filozófia nem fogadja el a kollektivista álláspontot, minden ember maga kell döntsön, az individuális a fontos.

    Maga az állam már elég nagy baj és a szabadság ellensége, államok integrációja ezt még jobban fokozza, ezért van Ron Paul egy unió ellen. Különben ha ismered a történelmet akkor tudod, hogy az USA alkotmánya a második alkotmány, volt előtte egy amit Articles of Confederation-nak hívtak és amely összehasonlíthatatlanul jobb volt a jelenleginél, ugyanis a Federalisták akik központi hatalmat akartak és nem köztársaság hanem inkább birodalom volt a világnézetük sajnos elég erőssek voltak, hogy fejbevágják az amerikai forradalom kisérletét. Mindez ellen egy darabig mégis ellen tudott álni az amerikai ember, de a 19. sz. közepén már az államoknak nagyon diktálni kezdett a központi (federális) kormány és ez vezetett a déli államok kivállásához az únióbol (nem a rabszolgaság miatt volt a polgárháború az hazugság - persze annak is volt valami köze hozzá), ekkor ugyanis Lincoln nem ismerte el az egyébként alkotmányos jogot egy állam kivállásához és kitőrt a polgárháború - persze mindez akkor is a pénzért és hatalomért való harc eredménye volt.

    De, hogy ne sokat dumáljak, Ron Paul filozófiája óriási, de sajnos nem hiszem, hogy a mai világban akár 50 év is elég lenne, hogy legalább a felét végre lehessen hajtani, mindenesetre jobb mint semmi, ha figyelembe vesszük a többi jelöltet (fasiszták, kommunisták és hasonló kollektivista férgek), nem, hogy Ron Paul a legjobb, hanem még George W. Bush is jól néz ki mellettük, pedig mindenki tudja mennyire röhelem a szemetet. Azt hiszem Woody Allen mondta... "ha maga indul biztosan veszít". Ha nem Ron Paul győz akkor nagy baj lesz, de nem csak az USA-ban. Ron Paul az egyetlen esély a dollár összeomlásának elkerülésére, és ha a dollár összeomlik, minden összeomlik.