• Ronny
    #31
    Én inkább úgy mondanám, hogy az USA lett a WTO és UN mögötti érdekekcsoportok bábállama.

    Természetesen Ron Paul nem csak az iraki háborúról beszél. Az ország a második világháború óta nem vettek részt olyan katonai konfliktusban, amit hivatalosan
    is hadüzenet előzött volna meg, ami alkotmányellenes(habár a kongresszus mind megszavazta őket).

    Ami már sokkal komolyabb dolog az az, hogy a koreai háborút még a kongresszus sem hagyta jóvá. Truman egy UN határozat miatt vitte az országot háborúba, ami példa nélküli(30 000 amerikai hallt meg). Ide vonatkozik az általad bemásolt szöveg.

    Mi a baj az idézetekkel? Nem akar belefojni az idegen országok belügyeibe, inkább kereskedne velük.

    A születési jogon járó állampolgárság, egy viszonylag újkeletű és rég idejétmúlt kiegészítése az alkotmánynak. A polgárháború után került be azzal a céllal, hogy a felszabadúlt rabszolgák állampolgárságot kaphassanak.

    Az illegális bevándorlók törvényt sértenek amikor belépnek az USA terülére. Az angolszász jogrend szerint a törvénysértést nem lehet jutalmazni.

    Ingyen jutnak orvosi ellátáshoz, kapnak food stampet, ingyen iskola, használják az infrastruktúrát és közben dollármilliárdokba kerülnek a valódi amerikaiaknak.

    A futottak még kategóriában induló Tancredon kívűl, mindegyik jelölt pont az ellenpólust képviseli ezekben a kérdésekben.

    Nagyon helyes, hogy elutasítja az amerikai uniót, ami nem szorosabb együttműködést, hanem a három ország összeolvadását jelenti. A NAFTA, CAFTA (és a tervbe vett interkontinentális országút) csak előszoba volt, ami már így is amerikai munkahelyek ezreibe került. Na, ezekből is kilépne.

    "A kulonbseg annyi, hogy valszeg Ron Paul mashogy akarja elerni USA celjait"

    Nyílván, mint leendő államfőnek pontosan ez a dolga. Az intervenciós politika feladása már egy globális szinten is érzékelhető változás lenne.

    Ha megszüntetné az IRS-t, a Federal Reserve-t, visszatérne a Gold Standard-re és minimális méretűvé zsugorítaná a CIA-hoz hasonló szervezeteket az egy valós alternatíva mutatna a totalitáriánus rendszerek jellegzetességeit szépen lassan magába abszorváló európa számára is.