• eax
    #11
    "Igen, de nem ennyit. Mostanában szinte ugrásszerűen megnőtt a fanatikus Linuxosok száma."
    Nekem nem tunt fel.

    "Ha végiggondolod, a biztonságiszoftvereket gyártó cégeken, a médiakukacokon és a konkurens oprendszerek érdekeltjein kívül másnak nem érdeke, hogy vírusokat írjon fáradságos munkával."
    Most komolyan azt gondolod, hogy van egy csomo linux-fan, akik otthon, bosszuvagybol, vagy mittomen milyen pszichologiai tunetegyuttestol vezerelve nekiallnak malware-t gyartani ilyen mennyisegben? Figyelembe veve azt a tenyt, hogy manapsag a legtobb malware nem csak terjed, vagy csak szivatja a juzert, hanem epphogy megprobal addig rejtve maradni, amig csak lehet, valamint kapcsolodik egy C&C channel-hez, es varja az utasitasokat... Nem tudom, hogy ez hogy jott ki, de ez igy eleg naiv elkepzeles.
    Az igazsag az, hogy az ezzel foglalkozo bunozoi korok ezt nagyon komoly penzekert csinaljak. Lehet tobbek kozott berelni botnetet, rendelni DDoS-t tetszoleges celpont ellen (es ezzel kiszedni mindenfele online szolgaltatast nyujto cegektol vedelmi penzt), spam-et kuldeni, es persze megy a virusok/exploitok kereskedelme is.