Wittgen#51
Mára már szinte kihaltak az igazi nagybetűs JÁTÉKOK. Én is zseretem néha az időt elütni 1-2 óra játszadozással, de a mai progik 99%-a max, ha 20 percig figyel a gépemen, annyira hangulattalanok, unalmasak. Úgy veszem észre én is, akárcsak többetek, hogy a mai progiknál csak a graf+jó zene számít, a többi nem érdekli a mai fiatalságot (10-17 évesek). Csak ugye ők a célközönség.
Az viszont nem igaz, hogy a progik egyre nehezebbek. Még az rts-eket is pár óra alatt végig lehet tolni, AI meg abban merül ki, hogy csal a gép, mint állat.
PL a gépemen még mindig vígan elvan a Heroes3+az összes kieg. hozzá, valamint a WarCraft3, mivel ezekkel még mindig élvezet nyomulni. Multira meg CoD2 és CS progik vannak telepítve. Öcséim is ezeket favorizálják.
Mostanában meg haverommal kezdünk rászokni a Dreamcast emulátorra és a játékaira, mivel PC-re a MK1-2-3 óta valamirevaló verekedős progi nem jelent meg.
Autós progiban pedig még mindig a Richard Burns Rally a favorit, az összes NFS meg fos és unalmas. Jah, meg néha a Street Rod is előkerül, mert az még mindig élvezhető...c64 emulátorral :-)
Ilyenekről említést sem teszek, mint Civ sorozat (huh mekkora gém), X-Com, X-Wing, Tie Fighter (ezek a progik okolhatók vagy 5 egerem elhasználódásáért,mert én azzal nyomtam őket), Doom2 (még mindig élvezetes multiban...), KoToR, NewComer(c64 volt), az első Prince of Persia, Doom3, Fallout cuccok, Jagged Alliance cuccok, Imperium Galactica progik...lehet sorolni
DE!
Az elmúlt évek nevei kötül alig emlékszem valamire. Hogy miért? Mert annyira átlagosak, unalmasak, 1x játszhatóak voltak, hogy inkább azt vártam, h. legyen vége.
Pont tegnap olvastam egy cikket, hogy Vista+DirectX10+oltári bika Gf és AMD kártya kombókkal olyan 8-15 fps-t mentek az új progik (1280*1024+AA+AF). Hmmm...szar ügy. PErsze ilyenkor az okosok azt szokták mondani, h. 2 csúcskártyát vegyen az ember, mert ugye azért van az SLI,CrossFire. Na ja.