• Micimackó
  #26
  Csak az a probléma a génmanipulációval, hogy lövésük sincs a dolgok működéséről, csak össze-vissza kísérletezgetnek. Például, hogy az "éhezőket megmentsék" -most annyi élelmiszert öntünk az óceánokba, a túltermelés miatt, hogy az bőven ellátná őket-, és ne kelljen permetezni, kifejlesztenek ellenállóbb növényeket. Készítettek egy kukoricafajtát, olyan géneket ültettek bele, amitől saját maga termelt toxikus rovarölő anyagot, csak egy baj volt vele, amikor a földeken kezdték használni, egy idő után úgy módosult, hogy 1000x-es mennyiségű mérget termelt, és azt nem a legjobb megenni. Ezek után nem csoda, hogy ennyire erősödik a biotermékek piaca.


  "vagy valami olyan bukkan elő a laborból, amivel maguk a kutatók sem számoltak."

  Ennek a megfelelője volt a második világháborúban, az első amerikai kísérleti robbantásnál, amikor az atombomba elpárologtatta az acél tartóállványt. A tudósok nem gondolták, hogy olyan erős lesz (kivezényelt katonákon is tesztelték az USA-ban, az oroszok viszont a robbantásoknál a lakosság egy részét nem telepítették ki, hogy lássák a hatásokat élő embereken is).
  Persze a tudósok nem tehetnek erről -mondják ők- hiszen a politikusok csinálják, csak "sajnos" nélkülük nem lennének képesek ezekre a dolgokra.

  Én inkább így mondanám:
  Egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit kifejlesztettél.
  (A kis herceg után szabadon)