• waterman
    a nagy túllihegés.. volt egy hír, hogy pang a magyarországi ingatlanpiac a fokozott adóellenőrzések miatt, mert aki nagyot vesz az már eleve gyanús. hasonló elgondolás miatt ezután gyanúsak lesznek azok is, akiknek túl széles a szélessávja, mert azt nagyon jól lehet filecserére használni. semelyik tyúkagyú nem gondol bele, hogy vannak a nagymutterek a neten a legkisebb adsl csomaggal, meg vannak akik "használják" is - ergó a filecsere tart életben majdnem minden szolgáltatót.. nem kéne túllihegni..

különben meg szerintem azon is el kéne gondolkodni, hogy nem mindenki nagyüzemben égeti a cd/dvd lemezeket és mégis filecserél. vannak akik ritkaságokat keresgélnek és ha találnak egy régi zenét akkor meg öröm van. mondjuk én japán népzenét találtam legutóbb emule-n legutóbb, aminek örültem. és igen letőttöttem, mert ugye más forrás nincs ilyen témában. elképzelem ahogy bemegyek a lemezboltba, előadom az igényemet az eladó meg a fetreng a röhögéstől..

mondjuk azt is el tudom ám képzelni, hogy egy zeneszerző hazamegy és a gépén gigabájtokban tornyosul az mp3, mert valamiből neki is ihletet kell merítenie. na ellene akkor most mit csinálunk? extrém példa..

annyira megfoghatatlan ez az egész filecsere meg enyém-tiéd-senkiése, hogy talán olyanokra kéne bízni a törvényalkotást, akik értenek hozzá és objektívek. az a korosztály, ami most döntéseket hoz, olyan időkben volt gyerkőc, amikor az elektroncső volt a minden..
    én csak azokra sújtanék, akik pénzszerzés céljából másolnak. de akik lemásolnak valahogy egy 6-7 ezrekért megvett lemezt, hogy még 3-4 év múlva is biztosan meg legyen, azt nem bűntetném. mi az hogy megbűntetnek valakit, mert a megvett lemeze mondjuk nem fér bele az mp3 lejátszóba? itt belemehetnénk, hogyha mindneki legálisan vesz minden zenét, akkor annak ellenére, hogy minden második tizenévesnek van mp3 lejátszója, akkor miért halódik a magyar zeneletöltő piac?!..
    na elszaladt a ló velem, a lényeg, hogy nem hiszem hogy átlátják a dolgot a-tól z-ig a törvényhozók, aztán lesz egy őrült elszánt bíró, aki megint példát statuál és elítél egy filecserélőt 10 évre, meg még aznap egy iskolai lövöldözőtt 6 évre, mondván hogy nagy rajta a nyomás..