dez#66
"Csak azt akartam mondani, hogy középkategóriában is jó szokott lenni az ATI."
Most egy picivel gyengébb, mint az NV, és az NV is gyenge, a csúcskategóriához képest (nem fele teljesítmény, hanem harmad-negyed...). Ez DX9-hez még elég, sőt sokmindent elég jól futtat, de már DX9-ben is volt 1-2 dolog, ami már többet követel, a DX10-esek meg várhatóan még jóval többet (ha már ott vannak az új fícsörök, ki is akarják használni).
"Most nem tudom milyen, mert a DX10-zel annyit késtek, hogy meguntam, és vettem inkább egy 8800GTX-et."
Mármint miben milyen, közép v. csúcskategóriában? Csúcskategóriában sem éri utól a HD2900XT a 8800GTX-et. Legalábbis DX9-ben. Viszont egyes fontos DX10-es fícsörökben meg sokkal jobb.
"Nem csoda. Elég öregecskék már. Az R9700 különösen."
Persze, csak azért írtam őket, mert más említette.
"Azt, hogy a DX10 igazi képességeit majd csak később láthatjuk. A DX9-es játékok portolt változataitól nem szabad sokat várni."
Nyilván, de még mindig nem tudom, hogy pontosan mire gondolsz.
"Nem csak a DX10-ről van szó. Egyébként azt nem az MS találta ki, hogy XP-n nem megy, hanem egyszerűen nem kompatibilis az XP driver model-jével."
Most tök mindegy, hogy miért nem megy XP-vel. Lényeg, hogy a Vista kiforratlan és gépigényesebb, a dual-boot meg macera.
"Egyébként megint hallottam olyat, hogy lesz XP-re is, mert kiveszik azt a fícsört, ami miatt nem ment. Hátha most igaz (nem mintha engem érintene)."
Miért, te már kizárólag Vistát használsz? Nem használsz/-nál semmi olyan programot, ami nem fut rajta? Minden hardveredhez van driver? Bőven van ramod, és az sem zavar, hogy lassabban futnak a játékok? Hát, te egy igazi lelkes és önfeláldozó MS supporter vagy. :)
Egyébként nem arról volt szó, hogy játékfejlesztéssel foglalkozol? DX9-est fejlesztetek? Csak mert ha DX10-eset fejlesztenétek, a többi játékfejlesztőhöz hasonlóan ti sem örülnétek a helyzetnek...