A megújult Petőfi rádióról - Nagyon zene :)
  • Lacee
    #30
    erről a sirassukafarkasházyékat-témáról egy gondolatébresztő:

    a baby boom...
    magyarországon is "robbant" csak itt Ratkó korszaknak nevezték el. lényegében a nagy háboru után egy ujrakezdő, lenullázott generáció gyermekei. összetétel alapján, osztályidegennek, burzsulynak stb csúfolt, rangjától megfosztott értelmiség és az előtérbe tolt, propagált "nép" fiai. sok kérdést felvet hogy a génekben hordozott információ mennyire határozza meg az embert, lehet e a szocializáció során sok szintet ugrani. valószinüleg lehet hiszen az első generációs értelmiség - szülők vidékiek, gyerekük már főorvos debrecenben - lényegében működik. az ilyen fajta gyarapodás mindenképpen a szocializmus eredménye, egy, a többség érdekeit szem előtt tartó államigazgatás több "hasznos embert" termelt mint az utóbbi 17 év, ahol az egyéni, ösztöndíjjal oxfordba tipusú tandíjas témára állítódunk át.
    (...)
    megszűnt a studio11 zenekar, garas dezső nem kéri a humoristáknak járó aranygyűrűt mert a magyar rádió megszűntette a rádiókabarét, és a farkasházy tivadart, a főszerkezstőt is kibaszták. és ez nincsen jól - mit fog ezentúl csinálni a 60éves Teddy bá? az összes elsőgenerációs humorista tiltakozik, aláírták a peticiót - az összes olyan csávó, akit ha meglátok a tévében még mindig ott tart hogy utánozza a torgyánt, vagy az orbánt és az a vicces ha öreg nénit utánoznak. mondom az uramnak tibi. inkább ezt kéne megnézni, ki kiváncsi erre a fajta humorra. mert kevés ismerősöm röhög ezen. inkább southpark vagy montypithon, amit ugye farkasházyiék tűzzel vassal. az önjelölt viccesekből simán lehet hogy elég. vagy tartsa el magát mint mondjuk egy zenekar. bár tudom hogy nem is lehet egy lapon említeni egy udnerground produkciot a hivatalos humortól.

    ők a mi kis népi baby boomunk. ez egy nagy része a mai magyarországnak, aki nem akarja elengedni a gyeplőt. nem száll ki, de ugyanakkor nem is enged oda egy fiatalt sem, megvannak a jól bejáratott politikai kapcsolatai, beépültek a kulturába, hiszen kabaré az kell. és most a petőfi rádio a hibás, aki végre olyan zenét játszik ami nekem -25 évesen tetszik! miért nem mondhatom én azt, hogy kit szeretnék hallgatni a rádióba, miért nincs fiatal kabaré, miért nem lehet olyan hivatalos rádió zenekart amiben nem 60 éves szalonzenészek játszanak, hanem mondjuk a kaukazus dobosa, aki mondjuk akár londoban is vállalható. miért nem bíznak - továbbmegyek - miért nem adnak esélyt az öregek, miért kell olyan választást elém állítani hogy vagy pénzügyi szakember leszek, gazdag vagy hosszú hosszú évekig szopok és mire 40 évesen oda jutok hogy végre megmutathatom a tehetségemet, addigra már nem lesz időszerű, sem szellemes, viszont annál inkább keserű rákos.

    hülye világ van, rosszul kapaszkodnak egymásba a generációk. szar lesz végig nézni még a verebes meg a gálvölgyi agonizálását is...még minimum 20 év, készüljünk fel, szomorú évek jönnek.


    kaukazus.hu
    lessétek meg, a zene is jó és ingyenes :)