• entreri
    #15
    Nem a telefont kell betiltani, hanem a kölyköket megtanítani az ildomos használatra. Pl. órán kapcsolják ki, ne zavarjanak másokat, stb.

    A ált. és középiskolában a tanárok osztályzását nem tartom jó dolognak. Felsőoktatásban viszont kötelezővé tenném. Vannak dolgok, amihez kell valamilyen szintű érettség. Középiskolában pl. rendesen szidtuk a történelem tanárunkat. Mostanra pedig tisztán látjuk, hogy bár szigorú volt, de teljesen korrekt. Persze vannak köcsög, alkalmatlan tanárok, azokat a tantestületnek kellene kiszűrni, mert ők is látják, hogy milyen módszereket alkalmaznak. Mi hiába szóltunk, a válasz az volt, hogy nem szólhatnak bele a másik tanár dolgába. Ezen kell változtatni. Szomorú tény, hogy a tanárok legalább 30% nem tanárnak való. Jelenleg a tanárképzésben vagyok, és ledöbbenek, hogy milyen emberek kapnak tanári diplomát.

    A gyerekeket nevelni kell, és az elsősorban nem az óvoda, iskola feladata, hanem a családé. Szomorú kimondani, de a legtöbb ember nem foglalkozik a gyermekével. "Inkább megveszem neki azt a csokit/farmert/telefont csak legyen csendben!" Ez nem nevelés, és már látjuk a következményeit. Úgy is meg lehet nevelni egy gyereket, hogy közben megadunk neki mindent amit csak tudunk. Ehhez viszont idő kell, ami sajnos senkinek sincs elég.