A konkrét intézkedési terv kidolgozását előirányzó határozati javaslat elfogadását követően elkészülő törvény lehetőséget biztosítana a már gyermekes családoknak arra, hogy megválaszthassák születendő gyermekük nemét.

A lehetőséggel azok a házaspárok is élhetnének, akiknél az orvosi vizsgálatok genetikailag öröklődő, nemhez kötött betegséget mutatnak ki - fejtette ki a szocialista képviselő hozzátéve, hogy a beavatkozás - amely az x és az y kromoszómák sajátosságaiból adódó fizikai lehetőségeket veszi figyelembe - garantálná, hogy a születendő gyermek egészséges lesz.


Török Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a külföldi szakemberek tapasztalatai, illetve a hazai felmérések szerint számos házaspár akkor vállalna második vagy harmadik gyermeket, ha biztosan tudná, hogy az újszülött ellentétes nemű lesz, mint a már meglévő gyermek.
  • Adam II
    #224
    Nem menekülök már az elején is leírtam valahol ,hogy igazából hidegen hagy mi lesz csak ha lesz nem ítélem el. Ha bevezetik valószínűleg úgyse fogom alkalmazni mert nekem mindegy milyen nemű gyerekeim lesznek.
    De azért mert nekem mindegy másnak lehet nem az.
    És mint említettem te ezt most elégtételnek veszed és most örömtáncot jársz holott attól most nem érzem rosszabbul magam ,hogy az a genetikus hülyeségnek találja. Ha én látnék valami műsorban egy másik professzort aki viszont mellette áll és az én véleményemen van tuti nem jöttem volna ide ,hogy leírjam HÁHÁ én győztem :P Mondjuk tőled mást nem is vártam.
    Persze ha az eljárás nem biztonságos akkor ne vezessék be amíg nem tökéletesítik.