A konkrét intézkedési terv kidolgozását előirányzó határozati javaslat elfogadását követően elkészülő törvény lehetőséget biztosítana a már gyermekes családoknak arra, hogy megválaszthassák születendő gyermekük nemét.

A lehetőséggel azok a házaspárok is élhetnének, akiknél az orvosi vizsgálatok genetikailag öröklődő, nemhez kötött betegséget mutatnak ki - fejtette ki a szocialista képviselő hozzátéve, hogy a beavatkozás - amely az x és az y kromoszómák sajátosságaiból adódó fizikai lehetőségeket veszi figyelembe - garantálná, hogy a születendő gyermek egészséges lesz.


Török Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a külföldi szakemberek tapasztalatai, illetve a hazai felmérések szerint számos házaspár akkor vállalna második vagy harmadik gyermeket, ha biztosan tudná, hogy az újszülött ellentétes nemű lesz, mint a már meglévő gyermek.
  • ZilogR
    #214
    ha érdekel vkit egy kétgyerekes (1 lány, 1 fiú) családapa véleménye:

    egy ilyen beavatkozásnak helyettesítenie kell azt a természetes folyamatot, ami a többmillió nem feltétlenül életképes és életrevaló spermiumomból kiválasztja azt az 1(!!!) sikeres, legrátermettebb, legjobban küzdőt, amely a gyermekemet fogja nemzeni. Ha egészséges vagyok, a felelősség nem csak a beavatkozás egésze miatt, hanem a spermium kiválasztása miatt is a beavatkozást végző orvost terheli - lehet nem véletlen, hogy vannak terméketlen egészséges párok: elképzelhető, hogy természetes folyamat, hogy ők nem nemzhetnek gyermeket.

    Ha ezt garantálja valaki, akkor beszélhetünk a dologról, ellenben nem.

    -----------------
    kicsit off: tudja valaki, hogyan szól a javak (vagyon) öröklésről szóló törvény? Ha a genetikai utód elegendő, egy jó ügyvéddel az oldalamon bármilyen híresség klónozott gyermekét örökösnek állíthatom, elég pl.: egy koncerten a nézők közé bedobott törölköző.