A konkrét intézkedési terv kidolgozását előirányzó határozati javaslat elfogadását követően elkészülő törvény lehetőséget biztosítana a már gyermekes családoknak arra, hogy megválaszthassák születendő gyermekük nemét.

A lehetőséggel azok a házaspárok is élhetnének, akiknél az orvosi vizsgálatok genetikailag öröklődő, nemhez kötött betegséget mutatnak ki - fejtette ki a szocialista képviselő hozzátéve, hogy a beavatkozás - amely az x és az y kromoszómák sajátosságaiból adódó fizikai lehetőségeket veszi figyelembe - garantálná, hogy a születendő gyermek egészséges lesz.


Török Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a külföldi szakemberek tapasztalatai, illetve a hazai felmérések szerint számos házaspár akkor vállalna második vagy harmadik gyermeket, ha biztosan tudná, hogy az újszülött ellentétes nemű lesz, mint a már meglévő gyermek.
  • Z
    #208
    Botondnak igaza van két dologban is. Egyfelől, hogy milyen rendszer lesz a leginkább életképes az emberiség jövőjében, és hogy eltértünk a témától! :DDD

    "Tudom, őrültségnek hangzik, de szerintem ez lesz a jövő..." --- egyáltalán nem hangzik őrültségnek. A történelemben már számos őrültségből valóság lett...