A konkrét intézkedési terv kidolgozását előirányzó határozati javaslat elfogadását követően elkészülő törvény lehetőséget biztosítana a már gyermekes családoknak arra, hogy megválaszthassák születendő gyermekük nemét.

A lehetőséggel azok a házaspárok is élhetnének, akiknél az orvosi vizsgálatok genetikailag öröklődő, nemhez kötött betegséget mutatnak ki - fejtette ki a szocialista képviselő hozzátéve, hogy a beavatkozás - amely az x és az y kromoszómák sajátosságaiból adódó fizikai lehetőségeket veszi figyelembe - garantálná, hogy a születendő gyermek egészséges lesz.


Török Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a külföldi szakemberek tapasztalatai, illetve a hazai felmérések szerint számos házaspár akkor vállalna második vagy harmadik gyermeket, ha biztosan tudná, hogy az újszülött ellentétes nemű lesz, mint a már meglévő gyermek.
  • JAG1
    #13
    Ez már nem aktuális, ugyanis cirka másfél hónap és kipottyan az apróság nálunk.
    A szűrőviszgálat oké, ne legyen Down kóros és nem legyen kéz nélküli.
    De elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha azt mondja az orvos, hogy nincs egy keze. Kidobom a kukába? Hát a lófaszt.

    Persze, az ember szeretné neki a legjobbat, nyilván, de ilyen áron? Hát nem kösz. Bízom magamban és a leendő gyermekemben, hogy meg tudja azt tenni, amit én, vagy rajtam kívül a többmilliárd ember, aki nem "manipuláltan" jött a világra, évezredek óta.

    Fiú e, vagy lány? Hát nem kúrvára mindegy?
    Vagy gondolkozzak úgy, hogy legyen fiú, mert akkor ő mossa a kocsimat, meg többet fog keresni a staisztikák szerint és akkor jobban eltart vén koromra?