Microsoft Visual C# 2005 Express Edition
  • Man19
    A rajzolásra és a showhintre megadtad a választ, THX ezeket nem találtam leírva sehol.Nem úgy értettem, hogy a fórum nem aktív(vagyis nem az sg.hu), hanem a téma, de azthittem ez alapból le fog esni...

1. Ott akadtam el, hogy megtaláltam az adott osztálystruktúrába az ellipszis rajzoló függvényt, de ha begépeltem a struktúrát, akkor egy adott pontnál feljebb nem adott választási lehetőséget, hogy elérjek a kör rajzoló függvényhez.

2. Tudom, hogyan lehet objektum eseményeket kontrollálni, nem ez volt a kérdés... Miután én hozzáadom a Tooltip controllt a formhoz, lesz egy olyan tulajdonsága a gombnak, ami régebbi nyelvekbe a "showhint", csak itt az a tulajdonság neve, ami a formon látszik, hogy "tooltip to tooltip" és mivel ez a tulajdonság neve, ezért így kéne logikusan értéket adni neki futás közbe: button1.tooltip to tooltip="szöveg"; Na most ilyen választási lehetőséget alapból nem kínál fel a fordító és semmi mást olyat nem kínált fel, ami utalt volna arra, hogy én a button1-nek ezt a tulajdonságát akarom állítani. Én se dolgoztam még soha C#-ba. Vizual Studio 2008-at használok, és ezzel se dolgoztam még sose.

3. Nem lustaságból nem kerestem meg googleba, hanem mert azt se tudtam hogyan kéne egy ilyenre rákeresni, hogy azt kapjam, amit te elmondtál most. Engem például nem érdekelne az, hogyha valaki lusta keresni, mert szerintem arra való a fórum, hogy egyszerűbben megtaláljuk amit keresünk, ha valaki lusta googlezni én annak is elmondom, ha tudok válaszolni rá amit kérdez. Engem nem érdekel, hogy számomra izgalmas-e válaszolni vagy nem, ha tudok segíteni én akkor is válaszolok szívesen.