• remark #13
    Nem azt akarom cafolni hogy "Újabb fejőstehén a húsosfazéknál ülők számára". Mert biztos van egy ilyen vonatkozasa is a dolognak.

    De szerintem az otlet mar csak azert is jo, hogy egyre tobb EU szintu intezmeny/projekt/kezdemenyezes stb. legyen, meg akkor is ha ezek altalaban a konfliktusok forrasai csak.
    Legyen minel tobb EU szintre emelt kerdes, hogy szep lassan az EU megtanuljon uniokent viselkedni. En nem banom ezt a keserves kinlodast. Csak legyen. Valahogy meg kell tanulni azt hogy mit is jelent a kulonallo nemzetek egyuttmukodese. Es ilyen projekt nincs masik az egesz Foldon.

    Azt is tanulni kell hogy milyen hazassagban elni, hiaba is mondja mindenki hogy az milyen egyszeru. Pedig nem az. Hiaba van ra tobbmillio elo pelda, megse egyszeru, es minden kezdo hazasparnak ujra es ujra meg kell tanulnia.

    Akkor az mitol menne "magatol", minden tanulas nelkul, hogy onallo, fuggetlen es önző nemzetek (cegek, emberek - egyre megy) mukodjenek egyutt. Nem olyan regen meg fegyverrel estek egymasnak, most meg konfliktus nelkuli, 100%-os hatekonysagu egyuttmukodest varunk el. Nem eltulzott ez egy kicsit?

    Es ez szeritem akkor se menne az egyuttmukodes magatol, ha eltuntetnenk azt a reteget amelyik csak a husosfazek koruli marakodasban erdekelt. A "dolgozo emberek" maguk se mindig kepesek az egyuttmukodesre, es az mas kerdes hogy maguktol nem kepesek-e vagy azert nem kepesek-e mert ilyenre nevelni oket celszerubb volt bizonyos celok eleresehez.
    De most ezzel nem vedeni akarom a tolvaj bandat, utalom en oket magamtol is epp elegge, csak felvetem hogy az emberek mentalitasan is van mit csiszolni. Es amig nincs egy nagy europai allamferfi (EUferfi, vagyhat nő, nem akarok en diszkriminalni) addig nincs aki peldat mutat abban a "dolgozo embereknek" hogy mi is az hogy europaisag. Mit tesz (tenne) Europa polgaranak lenni.
    De talan pont a veg nelkuli eroltetese az egyuttmukodeseknek fogja kitermelni ezt az allamferfit.

    Olyan aron meg nem akarok osszefogast es egyuttmukodest Europaban ahogy azt az USA-ban teremtik meg. Kozos ellenseg krealasaval meg hasonlokkal.

    Az is erdekelne hogy szerinted extra figyelem forditasa az europai kutatasra az nem resze-e az "egesz atlanti vilag atformalasanak"?