• cousin333
    Na, láttom, hogy van új béta és feltettem...

Ahhoz képest, hogy minimális a méretbeli (és időbeli) differencia, a két béta között ég és föld a különbség. A 64 bites Vista-n az első el sem indult, a másodikat meg még nem tudtam megfektetni...:)

Tapasztalatok:
    + veszettül gyors, megkockáztatom, hogy ma a leggyorsabb (nem mindig és mindenhol, de általánosságban igen, pl. 300 hsz-es Prohardver oldalaknál)
    + nálam stabil
    + szereti a memóriát (pont, mint FF, csak talán még jobban)
    + eddig minden oldalt jól hozott be, igaz, nem böngésztem végig a netet...:)
    + tetszetős RSS olvasó

* dizájnolt animációk (nem perfekt, de elmegy)
    * letöltésvezérlő, mint az FF-ben
    * előzmények menü, mint az FF-ben
    * könyvjelzők kezelése, mint az Operában :)
    * telepítőméret 8358800 (FF: 5817160, Opera Intern. 6571920, Opera Eng. 4918240)
    * design nem rossz, de nem is különösebben jó

- eléggé fapados, úgy általában
    - új fül duplakattra, nem működik (FF, Opera és IE7-ben igen)
    - megjelenítés olyan Linux-os (vékony, girbegurba betűk)
    - a felhasználói felület nem túl intuitív (pl tab áthúzása a személyes sávra nem csinál semmit)
    - néhol többet (pl. Snapback, 1-2 ext funkcionalitás), de gyakran kevesebbet tud, mint az FF
    - Operásként: nagyon kevés funkció van benne (ennek ellenére ez a legnagyobb méretű)
    - testreszabási lehetőségek száma minimális

Összegzés: nagyon gyors, stabil (megelőlegezem neki) és szabványkövető, alapvetően FF-szerű megoldások, kevés funkció. Alig bővíthető és módosítható.

Gondolatok: kezdhet némileg félni az FF, mert szerintem sokan áttérhetnek rá azok közül, akik eddig is csak az alap FF-et használták, mert nekik elég ez a tudás is. Operára hasonló igaz, de ott valószínűleg nagyobb a "tudatosan" Operát használók köre, számukra viszont nagyon fapados. IE7-ről is térnek majd át, feltéve, hogy kellően aggresszív kampány kíséri a megjelenését.