cousin333#28
Na, láttom, hogy van új béta és feltettem...
Ahhoz képest, hogy minimális a méretbeli (és időbeli) differencia, a két béta között ég és föld a különbség. A 64 bites Vista-n az első el sem indult, a másodikat meg még nem tudtam megfektetni...:)
Tapasztalatok:
+ veszettül gyors, megkockáztatom, hogy ma a leggyorsabb (nem mindig és mindenhol, de általánosságban igen, pl. 300 hsz-es Prohardver oldalaknál)
+ nálam stabil
+ szereti a memóriát (pont, mint FF, csak talán még jobban)
+ eddig minden oldalt jól hozott be, igaz, nem böngésztem végig a netet...:)
+ tetszetős RSS olvasó
* dizájnolt animációk (nem perfekt, de elmegy)
* letöltésvezérlő, mint az FF-ben
* előzmények menü, mint az FF-ben
* könyvjelzők kezelése, mint az Operában :)
* telepítőméret 8358800 (FF: 5817160, Opera Intern. 6571920, Opera Eng. 4918240)
* design nem rossz, de nem is különösebben jó
- eléggé fapados, úgy általában
- új fül duplakattra, nem működik (FF, Opera és IE7-ben igen)
- megjelenítés olyan Linux-os (vékony, girbegurba betűk)
- a felhasználói felület nem túl intuitív (pl tab áthúzása a személyes sávra nem csinál semmit)
- néhol többet (pl. Snapback, 1-2 ext funkcionalitás), de gyakran kevesebbet tud, mint az FF
- Operásként: nagyon kevés funkció van benne (ennek ellenére ez a legnagyobb méretű)
- testreszabási lehetőségek száma minimális
Összegzés: nagyon gyors, stabil (megelőlegezem neki) és szabványkövető, alapvetően FF-szerű megoldások, kevés funkció. Alig bővíthető és módosítható.
Gondolatok: kezdhet némileg félni az FF, mert szerintem sokan áttérhetnek rá azok közül, akik eddig is csak az alap FF-et használták, mert nekik elég ez a tudás is. Operára hasonló igaz, de ott valószínűleg nagyobb a "tudatosan" Operát használók köre, számukra viszont nagyon fapados. IE7-ről is térnek majd át, feltéve, hogy kellően aggresszív kampány kíséri a megjelenését.