Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    ...azért a Jovi-t írtam, hogy mindenki képben legyen. A loudness war jól ismert jelenség, legutóbbi áldozata a Metallica - Death Magnetic korongja. Ez utóbbi mondjuk külön "x-akták" kategória nálam, még akkor is, ha tudom, hogy ezúttal nem az amúgy Jovi lemezekben is érdekelt és általam nagyra becsült Bob Rockkal dolgoztak, hanem a szintén elismert, viszont nem hangmérnöki vénával ellátott Rick Rubinnal. ( A St. Anger lemezt pedig felejtsük most el egy percre...) Számomra érthetetlen, hogy adhatnak ki 2008-ban egy NEM KICSIT túlvezérelt lemezt, ráadásul egy ilyen zenekartól. Értem én a "kanyarodjunk vissza a nyers hangzáshoz" ötletet, de azért nem ártott volna figyelmesebben meghallgatni azt a masterszalagot...
    Ami az utánzást illeti, komoly különbség van a megszólalás és a kreatív dolgok (zenei ötletek ) másolása között. Nincs új a nap alatt, a gitáromból ha megfeszülök sem hozok ki jobb hangzást, mint ami nekem is tetszik, amit én is szívesen hallok, ha felteszek egy lemezt. Ha így nézzük, "másolok". Azért idézőjel, mert ilyen körülmények között soha nem fogom tudni reprodukálni, max. megközelíteni.

Ez kicsit off téma volt, de remélem ennyi még belefér.

VST: Szomorúan látom, hogy a Revalver MKIII progit nem sikerült "megjavítani" szegény torrentes "vásárlók" számára. Végülis egész jó dolgokat lehet belőle kihozni, amennyiben a SIR progiba betöltött impulse-okat használom hangfalszimulációnak.

Question: Ha netán vki használja a Revalver MKII-t, érdekelne, hogy csak én nem tudok vele menteni ( ez már a tört változat - elviekben, vagy tényleg nem lehet?