Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Igen, a fülessel nem keverünk mondatot én is (mi is) megkaptuk egy hangmérnöktől. Nekem a gitár miatt jól fog jönni, ugyanis azt már most látom, hogy baromi nehéz (majdnem lehetetlen) a torzított gitárt jól eq-zni. Mégpedig azért, mert pl. egy szintivel ellentétben más dinamikai és más eq-tulajdonsága van a mélyebb és más a magasabb hangoknál. Az alsó 2 húrra ez fokozottan igaz. Nehéz ezt így elmondani, aki gitározik tudja.
    A "tökéletes" megoldás valószínűleg az lesz, hogy a kérdéses hangoknál külön használni kell egy plusz eq-t (és/vagy limitert) arra a néhány milliszekundumnyi időre. Ha az egész sávot eq-zom basszusszegényre, akkor nem lesz benne elég dög (éles, zavaró), ha megmarad a "dög", akkor egyes helyeken basszustúlvezérelt lesz. Ezzel a problémával azóta szembesültem, mióta a gitárt nem a gitárhangfalon keresztül használom. ( a hangkártyára egy előfokkal csatlakozom, így a hifi hangfalakat kell használnom a gitárral) Erre lesz majd megoldás, ha kimikrofonozom a gitárládát. Bár ott meg ki tudja, milyen akusztikai tulajdonságú hang keletkezik...
    Mondjuk az ember ne várjon világszintű hangzást egy olcsó otthoni "stúdiótól" :) Nem olyan rossz ez végülis, csak ne egy Bon Jovi cd-vel akarjam összevetni... :)