Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Üdv! Újfent egy kérdés. Jelenleg még csak a VSTi-k és pluginok ( valamint az ezekkel kapcsolatos temérdek kérdés, probléma )témakörével foglalatoskodom, lassacskán haladva, tekintve, hogy tapasztalat ugye nem sok és nem vagyok perfekt angolból, főleg aztán egy olyan témában, ami magyarul sem tőmondatos megfogalmazást igényel. A cubase használatába még nem folytam bele komolyabb szinten. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezt fogom használni, bár úgy látom, az élő(bb) zenével foglalkozó emberkék mintha a samplitude-ot jobban preferálnák - de ezzel ráérek majd akkor foglalkozni, ha a cubase-t legalább alapszinten elsajátítottam. :) Stef tutoriálját sem rágtam még át, mert most egyelőre még csak egyenként nézegetem a VSTi-ket, gitárhangzásokat és egy sima felvételi folyamatot, majd egy nagyon alap kevergetést a cubase-on belül gyerekjáték elvégezni.
    Ezt csak azért írtam le, hogy tiszta legyen, én sokkal inkább vagyok egy gitáros, mint számítástechnikai szakember. :)

A kérdés: Az tiszta, hogy egy Audigy kártyával nem fognak úgy szuperálni a vst-k, mint szeretném. ( akadozik, berecseg stb. - szerencsére, a mixdown már frankón szól)
    Az is tiszta, hogy ez a DSP-vel (elviekben) megoldódna.
    ( a mixdown mellett lehet vmit csinálni amúgy ez ellen? A freeze funciót nem igazán vágom - midi esetében "elkussol" az adott hangszer...)

A fő kérdés: amíg megoldódik a hangkártya dilemma ( és lesz rá pénz...), mennyire orvosolja a problémát, ha tolok a gépbe még RAM-ot? Mert az tiszta sor, hogy segít, de nem tudom, mennyit... Jelenleg 2 giga RAM van a gépben. A másik: procicsere? (Intel Core 2 4300, 1.8 GHz) Esetleg mindkettő?

Elég alapkérdés, de ne kelljen már ezért is fórumkajtassak :)

Előre is köszi!