Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Bass-témában esetlegesen érdekeltek kedvéért eredmény hirdetés: megvan a Basszus VSTi-k "házi versenyének" győztese

Az indulók:

- Broomstick Bass
    Broomstick
    EWQL Hardcore Bass ( XP expansion is csekkolva lett) (guglizz)
    - Steinberg Virtual Bassist (guglizz)
    - Spectrasonics Trilogy
    Trilogy

- Liquid Bass
    - Manytone ManyBass
    Manybass
    Chris Hein Bass

Hogy miért ők? Ezek a legismertebb, leginkább használt VSTi-k.
    A Scarbee Bass ( Scarbee ) szintén népszerű, ezt nem próbáltam ki, mert a demók alapján nem ilyet kerestem, de ez is nagyon realisztikus, jazz-es basszust keresőknek ajánlom ezt is.

Ezen kívül még a Vir 2 Basis-t érdemes tesztelni.
    Vir2 Basis

Tökéletes VSTi-t ( ez persze szubjektív) nem sikerült találnom, a piac legjobbjait "vizsgálva" sem, de azt elmondhatom, hogy a leginkább használható VSTi a Chris Hein Bass.

Chris Hein Bass

Összességében ez nyújtja a legtöbb beállítási lehetőséget, ergo sok mindent ki lehet tekerni belőle, plusz a realisztikus megszólalást tekintve is jól használható. A legfontosabb, hogy az alap hangminták rendben vannak, innentől kezdve rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.

A többiekről:
    Broomstick Bass: Meglepő mód igen jól használható, érdemes kipróbálni.
    Virtual Bassist: Ha nem csupán egy oktávnyi hangkiosztása lenne, akkor ez lenne a legjobb a Chris Hein mellett. Az effektjeit, hangszíneit önállóan is használhatjuk, méghozzá egész jól.
    Liquid Bass: nekem nem jött be.
    Manybass: Alapvetően jól szól, nem jöttem rá, hogy használhatok egyszerre több hangszínt, de ez biztos csak az én bénaságom :)
    Hardcore Bass: Szintén jó ( az XP nekem nem jött be) és használható mintái vannak.
    Trilogy: Csalódás. Bőgőre, slapre kiváló, a többi felejtő. ( szerintem)

Ha jó basszgitár VSTit kerestek ÉLŐ zenéhez, ezeket mindenképpen próbáljátok ki:

Chris Hein
    Hardcore Bass
    Virtual Bassist
    ( Broomstick - a méretéhez képest sztem nagyon jó)

( Stef oldalán keresgéljetek :))