Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #870 Bass-témában esetlegesen érdekeltek kedvéért eredmény hirdetés: megvan a Basszus VSTi-k "házi versenyének" győztese 
Az indulók:
- Broomstick Bass
Broomstick
EWQL Hardcore Bass ( XP expansion is csekkolva lett) (guglizz)
- Steinberg Virtual Bassist (guglizz)
- Spectrasonics Trilogy
Trilogy
- Liquid Bass
- Manytone ManyBass
Manybass
Chris Hein Bass
Hogy miért ők? Ezek a legismertebb, leginkább használt VSTi-k.
A Scarbee Bass ( Scarbee ) szintén népszerű, ezt nem próbáltam ki, mert a demók alapján nem ilyet kerestem, de ez is nagyon realisztikus, jazz-es basszust keresőknek ajánlom ezt is.
Ezen kívül még a Vir 2 Basis-t érdemes tesztelni.
Vir2 Basis
Tökéletes VSTi-t ( ez persze szubjektív) nem sikerült találnom, a piac legjobbjait "vizsgálva" sem, de azt elmondhatom, hogy a leginkább használható VSTi a Chris Hein Bass.
Chris Hein Bass
Összességében ez nyújtja a legtöbb beállítási lehetőséget, ergo sok mindent ki lehet tekerni belőle, plusz a realisztikus megszólalást tekintve is jól használható. A legfontosabb, hogy az alap hangminták rendben vannak, innentől kezdve rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle.
A többiekről:
Broomstick Bass: Meglepő mód igen jól használható, érdemes kipróbálni.
Virtual Bassist: Ha nem csupán egy oktávnyi hangkiosztása lenne, akkor ez lenne a legjobb a Chris Hein mellett. Az effektjeit, hangszíneit önállóan is használhatjuk, méghozzá egész jól.
Liquid Bass: nekem nem jött be.
Manybass: Alapvetően jól szól, nem jöttem rá, hogy használhatok egyszerre több hangszínt, de ez biztos csak az én bénaságom :)
Hardcore Bass: Szintén jó ( az XP nekem nem jött be) és használható mintái vannak.
Trilogy: Csalódás. Bőgőre, slapre kiváló, a többi felejtő. ( szerintem)
Ha jó basszgitár VSTit kerestek ÉLŐ zenéhez, ezeket mindenképpen próbáljátok ki:
Chris Hein
Hardcore Bass
Virtual Bassist
( Broomstick - a méretéhez képest sztem nagyon jó)
( Stef oldalán keresgéljetek :))