Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #868 Üdv! Hát srácok, a Spectrasonic Trilogy - és finom leszek - közel sem olyan használható, mint azt gondoltam volna. Most próbálok hozzá vmi videót kajtatni, hátha újat tud mutatni...
Röviden: A bőgő soundot csak épp hogy megnéztem, (engem nem ez érdekelt) a pengetett hangok első hallásra jónak tűnnek.
Ami a basszusgitárt, különösen a pengetett basszust illeti csalódás, méghozzá nem is kicsi. Nem arról van szó, hogy nehéz belőle jót "kitekerni", egyszerűen úgy rossz, ahogy van. Higgyétek el, nem túlzok.
Addig oké, hogy az alapbeállítások rosszak, ezt még lehetne orvosolni. A probléma magának az ALAP kipengetett basszushangnak a tompaságával és elhalásával van, amit sehogy nem lehet megváltoztatni. Majdnem olyan sustain és hangszín jellemzi, mint a tompított (muted) hangmintákat. Már elsőre is meglepődtem, azt gondoltam biztos ki lehet tekerni, de nem...
Ami viszont a slap mintákat illeti jár a piros pont. Gyönyörű fényes hosszan tartó hangokat kapunk. ( kár, hogy nem használom ki)
Az ujjal pengetett hangok az 5 húros mintáknál szól igazán jól, de ezt is ki kell tekerni belőle.
Összefoglalva: Slap basszushoz és elfogadható 5 húros ujjal pengetett mintákhoz mindenkinek ajánlom, de egyébként felejtő.