Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • flsman
    Sütifutár – Mindenki!

Ami nekem nagyon tetszett a zenédben az az , hogy „szellős” a Master (remélem érted mire gondolok). A hangok térben és időben is ott vannak a helyükön, és ez szép munka, ráadásul a softmusicban nem is igazán gyakori. Bár a zene minimál de ez erről szól (gondolom). Ezért jó.
    Pont ezzel kapcsolatban jutott eszembe egy valami amit szeretnék megosztani veletek.
    Lassan húsz éve foglalkozom elektronikus zenével, és sok mindent hallottam – csináltam ezzel kapcsolatban (a régi szép időkben csak vasak voltak).Most (STEF barátunknak is hála) lehetőség nyílik nagyon sok jobbnál jobb VSTi és VST használatára, hiszen az közös bennünk, hogy azért látogatjuk ezt a fórumot mert vagy az e témában felmerült kérdésekre keresünk választ, vagy csak érdekel mások véleménye.
    Biztos sokakban felmerült már amikor hallgat egy zenét, hogy ebbe ezt vagy azt kéne belerakni, vagy ez nem kéne STB. Pont ezért szeretnék elindítani egy kezdeményezést, ha STEF is áldását adja rá.
    Feldobhatnánk egy pár témát Project file-ban, amit mindenki szerkeszthetne, és dolgozhatna rajta.
    Persze ehhez kell az egyforma soft meg VST, gondolom ebben az ügyben STEF segítségünkre lesz. Szépen elkészülne a fórumnak egy saját zene nyaga amiben mindenki (akit érdekel) közreműködik.
    A project file tartalma:
    Az alap vagy átírt kezdeményezés a megfelelő platform kiterjesztésében.
    A használt wave-k, ha külső eszköz ( bár ennek sok értelme nincs ) a midi file csatolása.
    A használt VST-k leírása, esetleg a letöltőlink helye.
    Nem árt említést tenni a minimum rendszerkövetelményről, mert ez is gondot okozhat.

És végűl egy jó tanács.
    Nem feltétlenűl lesz attól jó egy music, hogy telenyomjuk VST-vel mert bár a lehetőség adott de inkább az okosság a cél. Itt szeretném idézni Edgar Froese (a Tangerine Dream alapítója) épületes észrevételét. Amikor kérdezték tőle a nyolcvanas évek elején, hogy miért van szükség ekkora technika felvonultatására a zenéik elkészítéséhez, azt monta: ha csak egy fésűt és egy celofán darabot nyomnának a kezembe, azzal is ki tudnám fejezni az érzéseimet. Örök igazság……..

Várom az észrevételeket és elnézést kérek ha túl hosszúra nyújtottam volna a mondanivalómat.