Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Hi!
Szerintetek van különbség sound engine-ben 32/64 bit-nél egy DAW-ban? Jobban szólhat egy 64 bit-es SEQ? Én ultragyorsan dolgozom Ableton 9-ben, de most kipróbáltam Logic Pro X-et. Behúztam 4-5 VST-t, aztán nagyon megröccen a dolog, meg error kódot ír ki, hogy nem bírja a gépem. Jó, nem mai, de Ableton faszán ment. Egy 2009 mid Macbook Pro-m van (Core2Duo) 4GB ram meg 250 SSD.
Lehet újítani kéne egy i5 8GB vagy 16GB rammal? Mondjuk biztosan jobb lenne, ez nem kétség, csak nem tudom mennyire lennék előrébb. Mellette egy Focusrite Saffire Pro 14-et használok, ami faszán szól, meg sokat tud, de előtte egy EMU0404-et használtam PC-n és az mintha jobb lett volna, több VST-t tudtam használni kisebb latency-vel, pedig a PC is kb ugyanezt tudja mint a MAC.
Szal 32 vagy 64 bit? Ableton vagy Logic? Mi a véleményetek? Mert lehet, hogy csak baromság, és az én hülyeségem csak,de nekem olyan, mintha az Ableton kicsit gyengébben szólna, élettelenebbül, mint a Logic vagy Cubase. Én eddig a legjobban szóló zenémet Cubase-ben csináltam, de jóval lassabban és kényelmetlenebbül készült el mintha Abletonban nyomattam volna.