Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • ViniSoundz
    Figyeljetek srácok, kellene egy kis segítség, nem jövök rá mi okozza ezt a dolgot!

Fogok egy gyári zenét, ami nagyon szépen ki van vezérelve, berakom Ableton-ba, látom is, kiüt 0db-ig, baromi jól szól, minden faint :)

Fogok egy mezei EQ-t - mondjuk Ableton EQ-ját, de akár egy iZotope EQ is jöhet, mind1 - és finoman elkezdem visszavenni a mély frekit. Nahmost az történik, hogy a zene nemhogy kevesebb lenne és picit lejjebb menne 0db alá, hanem elkezd klippelni. Rádobtam egy iZotope-ot, megnéztem mi történik, de nem láttam az EQ-n, csak annyit, hogy a stereo imager résznél, ahol látni a stereo képét, ott pirosba megy állandóan. Amint kikapcsolom az EQ-t, minden rendben. Jah és ilyenkor az iZotope-on van amikor 7-8-10db-es túlvezérlést is kimutat az output-on.

Szóval tud valaki valamit erről a dologról hogy most mi a fene történik? Mivel lehet a keletkező hibát megtalálni és megszüntetni? Esetleg valami tanulmány :) az ilyen dolgokról? Jöhet bármi, de én most nem tudom, hogy milyen szálon induljak el.