Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Vegre vki. :) Nos, szerintem a Nord Lead 3-at most meg nem verheti VST, csak hangban sem, plane kezelofeluletben/jatekban nem, akarmilyen kontrollerrel is; bar nekem a Nord Lead 2X ami "bejon", de sajna nincs kozvetlen hozzaferesem.
A VST-k szerintem masok, mint a VA vasak, igy azok is lehetnek jok, de talan nem kene osszehasonlitani a kettot.
En meg nem hallottam olyan szoftverhangzast, ami vert volna egy atlagos vasat. A Trilliannak most utananezek. ;)
A Moog pedig ugye analog, ami mas. Amit megkozeliteni sem tud egy szoft... neha, bizonyos esetekben, nem nagyon tweakelve hasonlithat, de altalaban nem.
A mixdown pedig elvileg renderelve van, vagyis nem realtime szamolva, igy elvileg nem lehet problema a tobbszoros szamitasi igeny, vagy tevedek?
Sok kisebb/kozepes studioban hasznalnak szoftvert keveresre elektronikus zenehez.
Szerintem akusztikus zenehez nem valo a Cubase, de technohoz pl. igen.
Szerintem akusztikus zenehez nem is valok VSti-k alapbol sem, sot semilyen szoft effekt sem. Aki ezt erolteti az vakvaganyon halad. Persze, jatszadozni lehet, de minoseget elerni nem.
Te milyen zenet irsz, ha kerdezhetek efelol? :)