Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Hali ALL. VST-kből is ugyan azt ki lehet tekerni amit a vasakból. Elsősorban hangminőségről beszélek. Pl ha Cubaseba egyetlen 1 sáv szól, simán van olyan hangminősége mint egy vasnak. ( minőségi VST hangszerre gondolok pl Omnisphere, Trilian)Sőt... ezek a VST-k egyértelműen szebben, tisztábban szólnak mint pl egy Nord Lead 3. Mondjuk egy Moog-ot már nem ver meg :). Kész a master ki van exportálva még is gyengén szól a zene. Gondolom ezzel a jelenséggel szenved mindenki aki itt fórumozik. Csillivilli kompreszsorokat, ekukat meg limitereket alkalmazunk, és még is a végeredmény egy dinamikátlan középről szóló zenének nem nevezhető zaj az eredmény :) (persze ez lesarkítva) A probléma az Ön készülékében van. Pontosabban ez a PC-nek a korlátja. A PC processzora 1 DSP-t képes kezelni, így a sávok összegzésénél (mixdown)-nál a hangminőség megbukik. Tavaly beruháztam egy 24 csatornás analóg stúdió keverőbe, illetve egy profi A/D D/A átalakítóba. Tehát a Cubaseből sávonként hozom ki a jeleket a keverőbe amit összekeverek és a főkimenetet rögzítem. Tehát nincs mixdown. Az összegzést a keverőpult végzi, így olyan minőségben szól minden sáv, mint ha 1 sáv szólóját hallgatnánk. Meglehetősen jobb minőség lesz a végeredmény. Még tesztelgetem, tanulgatom az efféle masterelési technológiát, de mindenképp jó úton járok :))) Sajnos az anyagi vonzata a dolognak milliós nagyságrendekkel bír. :(((( Ha minőséget akarsz, meg kell fizetni. Ezt be kell látnunk, és ha össze ér a föld az éggel, ezen változtatni nem tudunk.