Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Nos, az elvekben talan egyetertunk, viszont azt be kell latni, hogy ha egy teruleten sok a warez, mig a masikon semmi, akkor a komoly fejlesztok atpartolnak a "masik" teruletre.
Ma egyszeruen NEM ERI MEG fejleszteni jol szolo nativot. Persze rengeteg freeware csapat van, akiket pl. nem erdekel a profit, de egy UAD fejlesztest meg lehet nezni, milyen komoly garda all mogotte, hires hangmernokok, programozok, az utanzott vas egyedi fejlesztoje stb. ez a garda nem allhat ossze pusztan free alapon, mert pl. nekik is liceszet kell fizetniuk alapbol, meg hat nem akarnak sokszaz orat ingyen dolgozni. Es ahol egy ilyen komoly szakembert megfizetnek, az nem a szetwarezolt vagy ingyenes szoftvercegek, hanem a hardverkulcsos cegek.
Masreszt a PC eroforrasa meg ma is szarul van elosztva ugye, ill. a grafikus oprendszerek (az OS-X is) nem olyan preciz idozitest adnak, mint egy célproci sajat vezerlese. Egy jobb reverb alapbol megfingat minden Intelt meg ma is... allitolag.
Pl. a cikkben is elhangzik, egy UAD effekt nem nagyon tud elfutni a legujabb Intelen..n na aztan ebbol lett is vita a hsz-oknal. :)
Az UAD effektjeire meg rosszat SOHA sem hallottam es a hangjuk is meggyozo szamomra, a stabil mukodes is bejon, szoval en ezert valasztottam.
A sokmillio VST tobbsege szemet, lassuk be, teny az is, hogy vannak nagyon jo minoseguek.. hat en nem akarom keresessel tolteni a draga idomet meg sok szemettel, trojaival telerakni a gepet, kockaztatva a stabilitast, ami az egyik legfontosabb parameter mondjuk egy szekvenszernel.
Mostanaban egy Moog Slim Phatty-n es egy TB-303-on gondolkodom. Sok szoft masolja ezeket a vasakat, de egyik sincs a kozeleben sem sajnos.
A TB-303 amilyen egyszeru szerkentyu volt, olyan nehez utanozni a hatalmas dinamikat es a szeles frekispektrumot, amit a csavargatssal ki lehet hozni belole. A Moogra sem hallottam meg soha kozelito hangazst sem. Ezeknek az analog cuccoknak a hangja a szettekeresnel mutatkozik meg igazan, a szurok, parameterek vegein, ahol a szoftok mar nagyon elternek ill. nagyon rosszak.
Ezt tapasztaltam eddig.