Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #1162 Revalver 3 csak demo, ugye? Már egy ideje nem keresgélem, mert mindenhol lemondtak arról, hogy valaha feltörik.
Gitárhangzás szempontjából fontos, hogy mid van. Gitár + előfok (vagy olyan multieffekt, ami előfokként is funkcionál) már megfelel kezdésnek.
Őszintén szólva nekem most kicsit elment a kedvem az egésztől, mert külföldi fórumon olyanokat linkelnek be, hogy elsírom magam, ha meghallom :) Ők se' istenek, csak megvan a technika hozzá. A lényege, hogy egy DI box segítségével veszik fel a nyers gitárjelet, ami semmi mást nem tartalmaz, mint a pick-up által küldött jelet, ami a DI box által szimmetrizálásra kerül, ezáltal egy nagyon jó minőségű alapjel kerül felvételre a host progival. Ezután jön a reampolás, ami 2 féle módon történhet. 1, Valódi erősítőn és hangfalon küldik át a jelet ( ez nálunk ugye kilőve :)) 2, amp sim-en + hangfal sim-en (+ rakat eq) keresztül "fogalmazod újra " a soundot. Na én ebbe kezdtem bele tavasszal, csak megakadt a lendület :) ( tele lett a tököm:))
De hogy írjak valami használhatót is: Én kétféle utat javaslok. 1, Felveszel egy kissé torzított jelet ( fontos, hogy ne full torzított jel legyen, inkább amolyan overdrive-os, ha értesz...), majd fogod az alább linkelt amp simeket és egyenként megnézed, melyik jön be neked jobban. ( amplitube-ot nem linkelet, az van neked is - abból a metal-t ajánlom egyébként, sztem az 5150 fej és a mesa fej is használható)
Fontos, hogy ezután tolj rá egy hangfalszimulációt, mégpedig egy convolution technológiás fajtát. (lentebb linkelek)
A lényege ez egy reverb szimuláció volt, de hangfalakhoz is kiváló, a marshalltól a mesán át az engl ládákig van minden. Ezek VALÓBAN ezen ládákkal felvett jelek! Fontos, hogy először hallgasd meg úgy a hangot, hogy kikapcsolod az amp sim ( pl. amplitude) saját hangfalszimulációját. ( a SIR progival tudod majd keverni is őket)
Ezen felül eq-zni is kell egy csomót, meg még 1000féle dolog bejön a masterelésről má' nem is beszélve, de ebbe nem magyek most bele, mert 1, én se' vagyok profi, 2, könyvet kéne írni :)
Linkek:
Amp sim:
Aradaz amp: (jobboldalt lent van a lista)
Aradaz amp
Nick Crow modellek: (ajánlom)
7170, 8505
SoloC
SoloC
SIR hangfalszimulációs plugin:
SIR 1.0
SIR-hez betölthető impulse fájlok (Wav-ok):
Impulse fájlok
Valamit ebből csak összehozol :) Ha question van, írj, hátha nem tudok segíteni :P
Ja és a Revalveres kérdésemre válaszolj please.