strogg#58
Ez a statisztika engem is érdekelne. Pláne a "nagyközönség" (azért idézőjel, mert ugye 2000 végfelhasználóról beszélünk) terkintetében. Ugyanis a hómjúzer jellemzően akkor néz a tv-n filmet, ha van tv adás, van VHS, vagy DVD a tv-re kötve. Tehát merőben szokatlan neki a "kiválasztom a filmet, amit nézni akarok a tv-n", hisz számára a fil választá előfeltétele egy DVD lemez, vagy kapcsolgatás a csatornák között. Tehát érdekelne, hogy hányan üdvözölték az ötletet, hogy a távkapcsólóval egy extra menüt is végig böngésszen.
Mellesleg nem vagyok ellene az IPTV-s megoldásoknak, mert a technológia nagyon jó, és királyos lehetőségek vannak benne. Viszotn nagyon úgy érzem, hogy egyenlőre még egyrészt kicsit gyerekcipőben is jár, másrészt tipikusan ez a "nyerészkedünk egy új technológián" elv honol megint. (lasd az első adsl csomagok)
Egnem biztosna addig nem fog érdekelni, amig kompromisszum nélkül nem tudok iptv-s elérést carázsolni a jelenlegi rendszermbe. (mármitn a számítógépes multimédiás központra) A kettő együtt ugyanis (egy ilyen eszköz, plusz az iptv) a maximumot lenen képes kihozni a jelenleg(!) elérhető technológiából. ű(egyébként érdekelne, hogy a set-top box az közelezően használatos, vagy kiváltható egy tuner kártya cserével? (Itt értem a kompromisszum nélküliséget. Nem vagyok a szolgáltató által kijelölt technológiai korláthoz kötve, hanem kihasználhatom-e a jelenleg elérhető maximális teljesítményt ha úgy döntök?)