waterman#2
bennem is ez a kérdés ötlött fel, hogyha videóval/dvd-vel/tv-tunerrel felvehetem, akkor az ellen mi a kifogásuk, ha a netes dolgot is felveszem? mert amig nem pénzért árulom, addig az miért gond, ha én a már látott anyagot meg akarom újra tekinteni? dokumentumfilmek, olyan filmek amik ritkán mennek a tv-ben, vagy egyenesen ritkaságok..
én attól tartok, hogy itt megint az van, hogy így nem kapnak elég zsét.. mert az ip tv-s világban nem kellenek majd hatalmas gépek, broadcast minőségű tunerek százai egy jó stúdióba, hanem elég egy masszív szerver, amit otthonról is vezérelhet a stúdiófelelős. mint ahogy a hanglemez kiadók be vannak sz*rva, hiszen manapság már, főleg az elektronikus zene miatt egy laptoppal is lehet valakiből igényes dj. felpakolja a netre a zenéjét - csinál egy pay-pal oldalt - és ki is hagyta a kiadókat. pláne hogy manapság ki vesz mozgó alkatrészeket tartalamzó lejátszót? jóformán senki. aki csak a zenére vágyik az nem vesz fél kilós cd lejátszót, buszon jó az mp3 is. itt meg akkor érdekütközés van: kijön 5000ért a cd, de nekem csak mp3 formátumban kell a zene. letöltöm 20ad annyiért az apple itunes-ről és jó vagyok. ja hogy közben éhenhalnak a kiadók, a terjesztők meg a cd boltosok? hát elnézést, én is ha 5ezer pénz egy darab lemez.. akik meg igényes zenét akarnak ők meg letölthetik flac formátumban 10ed annyiért..
most már nem jön majd úgy lé, minden centért meg kell majd dolgozni. szerintem ezért sírnak a tv-sek is.