• dez
    #23
    "Ha jol ertem ez arrol szol, hogy egy kis java-s program dekodolja a filmeket, amit a lejatszo java ertelmezoje futtat es minden lemez vagy film sajat kis java-s programot kap."

    Ilyesmi, csak nem az egész filmet. Az alap dekódolás a szokásos AACS, de az itt még nem adja ki a végleges, nézhető képet, van fölötte még egy kiegészítő kódolás is. (Most jön jól, hogy a BD-nél Java alapú a menürendszer, így akár ez is megoldható vele, miközben a HD_DVD egyszerű script rendszere nem igazán alkalmas ilyesmire, tehát az megmarad "hacked" státuszban...)

    "A pc-k eseteben ez nem mukodik"

    Miért ne működne? PC-n a dekódolás a playerprogramok dolga (adott esetben HW-es rásegítéssel). Az, hogy már azok is dekódolt képpel dolgoznak, amire később tevődik rá a HDCP (buta egy megoldás), pl. onnan is látható, hogy egyes korábbi verziókban a print screennel le lehetett rippelni akár az egész filmet.

    "Viszont ha valaki fogja a kimeno jelet es kozvetlenul kiolvassa a ttl jeleket amik a megjelenitopanelhez mennek, akkor a dolog semmit sem er, mivel ezek a jelek a monitor/tv dekoder chipje es a panel meghajtoaramkorei kozott mennek."

    Vannak is erre kísérletek. :)

    "Az egyetlen megoldas minden bluray-es gepet es megjelenitot ragasztoba onteni, hogy ne lehessen szetszedni oket. (jelenleg csak az xbox360 hasznal ilyen megoldast a dvd meghajtoiban)"

    Elég lenne, ha a végső dekódolás az LCD/OLED/stb. panel panelre integrált meghajtó áramköreiben (ma már nem ilyenek) történne, ahonnan ugyancsak nem lenne egyszerű kiolvasni a jeleket, és értelmes képpé összeállítani.