• BlackRose
    Na OK, megyek nyaralni. Nem akarom magam ismételni. A tudás nem tulajdon, szépen bizonyítottam. A tiéd amit tudsz az áll, és el sem tudod veszíteni (ez még egy bizonyíték, hogy nem tulajdon, mert a tulajdont el lehet veszíteni), ezért kérhetsz érte ellenértéket. Egy szóval sem mondtam, hogy meg muszáj osztani (habár mindenki jobban jár ha igen), de ne az adófizetők pénzén örizzék. A többi tulajdonnal való összehasonlításod nem áll, mert a tudás nem tulajdon, ha elveszik az autódat akkor autó nélkül maradsz, ha valaki más megtudja azt amit te tudsz, te nem veszíted el.

Mégegyszer, csak az előny illuziója, de ehhez meg kell érteni, hogy a fejlődést mindenki élvezi még az is aki nem járult hozzá, minnél nagyobb a fejlődés annál jobb mindenkinek.

Mégegyszer egy szóval sem mondtam, hogy adjanak át mindent, csak azt mondtam, hogy ne az adófizetők terhére vigyázzák a tudományukat. Hülye azért nem vagyok. :)

És mielőtt kiugrok, az, hogy az árusnak nem érné meg gyártani ha keveset adnának neki, az az egéssz tudomámy magja, az az egyetlen dolog ami megmondja, hogy a korlátolt erőforrásokat hová irányítsuk és, hogy mit engedhetünk meg magunknak és mit nem. Ez az ami a szabad piac nélkül lehetetlen és ez az ami miatt minden összeszari magát ha az állam veszi a kezébe, mert lehetetlen kiszámítani ezt a tényt, hogy amire a vevőknek nincs pénzük (mert még nem keresnek annyit vagy mert másra fontosabnak tartják) azt nem kell gyártani.