Falatka2003#17
Nem tartok rá igényt, csak sajnálom azokat a szerencsétleneket, akiknek megváltást hazudva megölik a gondolatait és kifosztják őket. És kedves Atisz, ne érts félre, én nem CSAK a katolikus vallásra gondolok. Az én vallásom a "Segíts magadon, Isten is megsegít." Mindig azt mondom, viselkedj emberhez méltón, hogy ne kelljen félned az elmúlástól és bátran nézhess bárki szemébe. Ne azért cselekedj jót, mert azt hiszed, valaki figyel és jegyzetel. Azért cselekedj jót, mert azt akarod tenni. De ne hagyd magad kihasználni sem. Röviden ennyi.
(Egyébként ha vallás, akkor hozzám talán az ókori görög mitológia áll a legközelebb. Mindennek megvolt az istene és emberszerűek voltak. Mulattak, háborúztak, szerettek, szaporodtak. Pál apostol ezt vette el az emberektől, amikor lefektette a keresztény egyház alapjait. Persze, kellett a vallás az uraknak, hogy ne lázadjon a paraszt. De tényleg ez tetszik a legjobban: 325 évvel a halála után megállapítják valakiről, hogy ő az isten fia. Ezentúl ez van, ezt kell szeretni. Kollégám megnézte a filmet anno, beszélgettünk és csodálkozva rámnézett: -Te, ez tényleg így volt? Mondom: -Így. Erre ő: -És ezzel etetik a népet évezredek óta? Na ezért veszélyes az egyházra ez a film. Felnyitja a kevésbé tájékozott emberek szemét, rácsodálkoznak, hogy hogy engedhették magukat így megvezetni. Mindamellett, hogy csupán egy kalandregényről beszélünk, ami csak a témaválasztása miatt érdekes, egyébként tucattermék lenne, semmi több.)
Jólvan, ennyi, vége, Én nem akarok senkit meggyőzni sem Isten létezéséről, sem az ellenkezőjéről. Mindenkinek magánügye.
Jah! Múltkor buszmegállóban finoman letámadott egy fickó, mi a véleményem a globális felmelegedésről, mert ő megtalálta a megoldást és adni akart egy névjegykártyát egy címmel, ahol Jehova tanúi ingyenes Bibliaértelmező esteket tartanak! Na ez a nem semmi szerintem! Isten vs. Globális felmelegedés. Imádkozzunk sokat és megoldódik. (Bár ez valószínűleg igaz, mert ha csak imádkozunk bőszen, akkor azzal kiirtjuk az emberiséget és probléma megoldva. Az evolúció meg tovább dolgozhat. A Föld ráér: itt volt már előttünk is és itt lesz még sokkal utánunk is.)