Morden23#32
Ha ebből írtad a szakdolidat, akkor tőled kérdezem meg, hátha van rá valami értelmes válaszod:
Az erőszakosnak kikiáltott produktumokat/sportokat/műveket igénybe vevő gyerek az igénybevételtől válik erőszakossá, vagy inkább az a helyzet, hogy egy bizonyos típust vonzanak ezek a dolgok? Tehát a kérdés lényege, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
"milyen buli volt amikor az eggyik muksónak szétverhettem a fejét egy vasrúddal, csak ugy folyt a vére stb"
Ilyen esetben én azt mondanám, hogy ő azért ment bulizni, hogy verekedjen, nem pedig azért verekedett, mert egy buliban volt. Ergo nem a "buli" (tetszőlegesen behelyettesíthető) a hibás, hanem a delikvens. Ugyanez megfeleltethető (pl.) egy filmre, vagy sportra, vagy számítógépjátékra is - ugyebár nem mindegy, hogy az adott delikvens ezeket hogyan és mire használja. És ugyebár egy nő sem tehet arról, ha megerőszakolják, ugyanúgy ezek a produktumok sem tehetnek róla, ha állatok használják őket.
Szóval az én véleményem az, hogy a leírt problémák ("Nem az volt a legjobb benne, hogy milyen szép a grafikája, a története, hanem az, hogy jól agyonverhette benne a rendőröket, vagy a járókelőket!!!") abból fakadnak, hogy hülyegyerekeket nevelnek a szülők. De amúgy lentebb ugyanezt mondtam.