• lammaer
    #221
    "Rájött, hogy neked nem tetszik a dolog, és ezt a preferenciát rá is tudod kényszeríteni vs. rájött, hogy miért nem jó az a dolog, és te miért nem szeretnéd, hogy azt csinálja -- nem mindegy."

    Szerintem bizonyos korig ez a lényeg - nem kell tudnia hogy mit miért ne, elég ha tudja hogy ne. Lásd a gázrezsós példát amit felhoztam. Ha te egy másfél évesnek képes vagy elmagyarázni (illetve megértetni vele), hogy annak ellenére hogy anya szabadon tekergetheti a gázrezsót (tehát még szülői példa is van, amit követne) neki tűzveszélyességi okokból ezt nem szabad megtennie, akkor istenkirály vagy.

    "Mivel van egy saját kislányom, van némi tapasztalatom. Nem nagyon kell fegyelmezni, vajon miért? Ha nem érted, vagy nem érzed magadtól, pár mondatban úgysem tudom elmondani. "

    Hmmm.... akár jöhet priviben is, marhasok betű belefér egy hozzászólásba és én tényleg kiváncsi vagyok a módszereidre.

    Megj: mint ahogy már emlitettem, gyerek és gyerek között is irdatlan nagy különbségek vannak. Ami működik az egyiknél, az befuccsol a másiknál. Legalábbis én igy gondolom és tapasztaltam, de mivel te annyira magabiztos vagy a területen, gondoltam biztos van valami univerzális módszered.