• Morden23
    #11
    Ez így van.

    Azt kéne/kellett volna itt is csinálni, ami nem egy országban amúgy tökéletesen bevált:

    Kib*szni a büdös g*cibe minden k*rva politikust (elnézést a szóhasználatért), egytől egyig, akik a "régi rendszer"-ben bármilyen szinten érdekeltek voltak. Második lépésben (talán ez még fontosabb) meggátolni, hogy a szanálásra került komák a csaldájukat/klánjukat és saját magukat államközeli cégek, hivatalok, szervezetek bőrfoteleibe transzportálják. Egyszóval teljesen kizárni az egész tetves bagázst (irányultságtól függetlenül) az államigazgatás/politika[formálás] gépezetéből.

    Hogy miért? Mert Magyarország politikai szempontból vén. A mai fiatalok (és velük egyetemben a magukat értelmiséginek mondó "elit") politikatudatosságára az a jellemző, hogy vagy nem rendelkeznek véleménnyel ("engem bizony nem érdekel"), vagy teljesen kiábrándultak ("nem tökmindegy, egyik kutya, másik eb"). A harmadik, szignifikáns réteg náluk JÓVAL idősebb korosztály még előző rendszer alatt kialakult rigolyáit/nézeteit átvéve játssza a politikailag tudatos magyart, természetesen említett idősebb korosztállyal egyetemben.

    De amíg az emberek ebben az országban vevők a politikai cirkuszra, a sárdobálókampányokra és a "mit csináltál/mit csinált a szülőd X évvel ezelőtt" bohóckodásra, addig említett politikusoknak semmit nem kell csinálniuk, csak egymásra licitálniuk sárdobálásban, és ezek után várni, hogy a "tudatos" szavazók melyiket választják: a keény szart, vagy a híg fost?

    Ja, és esetleg nem "anno, egyszer, valahol működött" módszerekkel kéne erőltetni az állami cégek nyereségessé tételét célzó inzékedéseket, hanem a jelenkornak megfelelően illene végre alkalmazkodni, nem pedig folyamatosan 1 év távlatában, utólagosan söprögetni.