• herlius
    Én kb. 1 éve váltottam FF-ra. Azelőtt IE-t használtam (pontosabban Maxthont, mert tetszett a kezelhetősége, a sok kis ötletes dolog, amitől nagyon könnyen használható volt). Aztán pár haver unszolásának engedve kipróbáltam az FF-ot. Először nem tetszett, mert alapból nem annyira kézreálló, mint a Maxthon, viszont pár kiegészítő feltelepítésével és némi bíbelődéssel a beállítások között jobb lett, mint eddig bármelyik böngésző. Ráadásul nagyon gyors, amit az utóbbi időben nem lehet elmondani az IE-ről. Egyvalami azonban nem tetszik az FF-ban: borzalmasan zabálja a memóriát. És nem értek egyet az egyik előző hozzászólóval, hogy kevesebbet zabál, mint az IE. 1-2 full Flash oldal futtatásakor akár 200-300!!! mega RAM-ot is lezabálhat és a procit is megtekeri néha rendesen. Viszont ez ritka eset. Szvsz az egyszerű "mezei" felhasználó soha nem fog áttérni az IE-ről. Aki nem tölt el sok időt a neten, mert mondjuk nem tartozik a munkakörébe a többórai netezés, annak tökéletesen megfelel az IE. Az egyszerű felhasználók nagy része nem is hallott a FF-ról. Sokan fel sem fogják a FF előnyeit az IE-el szemben, mert pár email és 1-2 friss hír olvasásán kívül mással nem foglalkoznak. Nekik ez a "fapados" böngésző is tökéletesen megfelel. Számtalan embert ismerek, aki a mai napig nem fogta fel a TAB-ok jelentőségét (igaz, hogy az IE7-esben már vannak TAB-ok de szvsz egyelőre nagyon gyenge, nehezen kezelhető). És valóban, napi fél-egy órai netezésnél nincs is nagy jelentősége. Az IE nagy előnye, hogy alapból benne van a winfosban és tudja az alap dolgokat. Az egyszerű usernek más nem is kell.