Ezt ha viccnek szántad, ha nem, fikázásból írtad én meg válaszoltam, nagyjából mi lenne a tényleges következmény.
Ezzel csupán azt akartam példázni, a Microsoft már annyira befolyásos, hogy a megszűnésével elég durván felborulna a gazdaság.
Szerinted tanult emberek, akik eddig ott dolgoztak, vagy az általuk írt oprendszerre írtak szoftvereket, az általuk diktált erőforrásigényt elégítették ki a hardverek nagy ütemű gyártásával, belenyugodnának, hogy elveszítették a munkájukat, esetleg elvállalnának a képzettségükkel alantasabb munkakört? Hát nem.
Ilyen mértékű átszervezések komoly problémákat okoznának már magában, és akkor nem beszéltem a rengeteg gyárról, amiben benne van a pénz és a futószalagok állnak, mert nincs kinek gyártani.
Továbbá: Már annyira függünk a gépektől, hogy szinte elkerülhetetlen a használata a legtöbb munkakörben. Akinek még egy böngészőváltás is gondokat okoz, szerinted hipp-hopp áttérne Linuxra? Meg a sok "beprogramozott" munkaerő, aki kínszenvedéssel tette le a vizsgát és ha már átrendezel egy eszköztárat, komoly rejtélyt okozol neki?
Idővel a szoftvergyárak átállnának Linuxra, OSX-re, a szomszéd Pistike meg nekiugrana a Linux használatának, amit (Windowsos alapismeretekkel a fejében) nagyon megutálna, aki előtte nem használt Windowst, az megtanulná és azt fagyasztaná meg, omlasztaná össze a rendszert, majd ugyanúgy utálna az emberiség és fikázná, mint egykoron a Windowst, ami szintén minden ember hozzá nem értésének tükre.
A hardvergyárak nem igazán tűrnék, hogy nem megy a gyártás, ezért lepaktálnának valamelyik disztrib fejlesztőivel, hogy kapnak bizonyos összeget, ha kéz kezet mos alapon segítenek egymásnak, vagy rosszabb, a legtöbb disztrib fejlesztőit megkennék, van az a pénz, amit már nem lehet visszautasítani, ha meg mégis, akkor gyakoriak a véletlen balesetek. Szóval, ahogy assdf megírta, egy olyan világban, amit a pénz irányít, nem menne semmire egy ingyenes, nyílt forráskódú projekt.