kvantum+számítógép: hadd emlékeztessek mindenkit nyelvtan tanulmányaira, meg Kazinczyra. Vegyük például a nyakkendő szót. Mekkora hülyeség már, hisz hogy lenne egy kendő nyakból... Hívjuk inkább nyaktekerészeti mellfekvencnek! A kvantumszámítógépet meg hívjuk... öö...
Basztatják waneket eleget, de ez túl magas labda:
"Egyébként szedtem már olyan gyógyszert, amit eredetileg egészen másra készítettek, de mint utóbb kiderült, arra nem volt egyáltalán alkalmas, viszont arra, amire én szedtem, már megfelelő volt."
Kicsi kék tabletta volt,mester?
Kvantmmechanika: kedves wanek, kvantummechanika kell, hogy az atomokat, mint stabil dolgokat leírjuk ÉS megmagyarázzuk pl. a Nap színképében látható színképvonalakat. Nem vagy-vagy, együtt a kettőt. (ja, Napban az energiatermeléshez is kell btw :D) Valamint azt, hogy pl bizonyos dolgok mért csak adott hullámhossznál nagyobb fénnyel gerjeszthetőek (gy.k. nem lehet az energiát "folytonosan" gyűjteni, vagy rendelkezik egy foton a gerjesztéshez szükséges energiával, vagy nem.) Azt hiszem ez a kísérlet középiskolás fizikakönyvekben is benne van.