bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• etele34
    Sziasztok!
    Tegnap volt egy nagy tisztogatásom a kolléganőm gyerekének a gépén. (13 éves). Hihetetlen, hogy mennyi szemetet találtam. Kezdődött azzal a tisztogatás, hogy a NOD és a Counter Spy lefuttatása csökkentett módban. Ezek vannak telepítve a gépre, fizetősek. Semmi, azaz néhány cookie a CS-nél. Na felraktam a Spyware Dokit, de ez sem talált csak néhány ártalmatlan cookit még. Itt már kicsit kezdett gyanús lenni a dolog, hogy hogyan jelzik ezek tisztának a gépet amikor nem az, mert láthatóan furán és fertőzött gyanúsan viselkedik. Jött a Panda, majd az avira már a végén. Itt is nulla találatok. No ekkor már kezdett kirajzolódni egy XP újrarakásának a gondolata, amikor eszembe jutott a Malwarebites, hiszen én is használom. Na gyorsan feltettem és lefuttattam. Mondanom sem kell, hogy valami negyven körüli találata lett egyből. Agent módosulatok, aztán ilyen érdekes nevűek, hogy trojan-zlob.media-codec vagy mi, ha jól emlékszem, meg még downloaderek is szépen. A többit meg sem jegyeztem. Ezek után még ráküldtem a PrevX-et is, mert virtumonde fertőzéses gyanúm is volt még, hogy az is van/lehet még a gépen. Hát le is szedett még ebből is vagy hatot a PrevX. Na ezek után vissza javult a gép és újra normálisan működik. Mind ez alig hat órámba került a fene vinné el. Ezek után (halkan) megkérdezném, hogy szerintetek a telepített CounterSpy mi a jófenét csinál, ha nem vette ezeket a (kémeket)észre? A NOD szerintem nem is bűnös ebben, mert ezek mind egytől egyig kémprogramok és a NOD viszont igazból meg inkább antivírus.