bannerkesz.png
**********************************************************



*******************************************

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

  • MerlinW
    #41122
    A tűzfal nem csinál mást, csak őrzi a 65535 portot :) Van ugye TCP és UDP azaz a kimenő és bejövő forgalom. Az alapvető portok nyitva vannak, mint http 80, https 433, stb, minden más zárva. Ami kell, azt te állítod be. Néha macerás, de külön biztosági réteg. A tűzfal önmagában nem foglalkozik szoftverrel, tehát azzal hogy mi káros vagy mi nem, arra való a vírus/malware irtó. Router mellett 3rd party szoftveres tűzfalt személy szerit feleslegesnek tartom, mert a Windows tűzfalában mindent be lehet állítani, Windows minden alkalmazás első futtatásánál rákérdez kiengeded-e vagy sem, tehát az egyértelmű. A bejövő forgalmat (amit ugye átenged a fal) a vírusírtó vizsgálja (web protection). Arra ingyenes megodáskén a Defender teljesen jó, ha pedig fizetős akkor talán a Malwarebytes, Bitdefender, Webroot ami a hatékony, de egyik sem ingyenes. Mondjuk mérsékelten warezolhatók, ilyen-olyan időintervallumban.

    Összefoglalva:
    Router tűzfal + Windows tűzfal + Defender
    Pro: ingyenes, nem terheli (jobban) a rendszert, másod réteg biztonság (router szoftverét nem tudják cseszegetni a vírusok)
    Kontra: macerás mindig belépkedni a router felületére és kiengedni a portokat amiket akarunk, főleg az elején

    Szoftveres tűzfal + 3rd party vírusírtó
    Pro: kényelmes
    Kontra: erőforrásigényes, pénzbe kerül, nem feltétlenül annyira biztonságos.

    Az ingyenes 3rd party vírusírtókat mindig fenntartásokkal kell kezelni. Avast pl. az utóbbi időben nagyon lecsúszott, valamint mindegyik célja, hogy fizess elő.
    Ha nem használja a gépet gyerek, nem mászol a világháló sötét bugyraiba ész nélkül, sima Windows tűzfal + Defender elég mindenre, amire ha szeretnéd routerrel rásegíthetsz, és azt is bármikor átdobhatod DMZ módba, azaz ki/be kapcsolhatod a falat. Felhasználási szokástól függ. Ha sokat warezolsz, próbálgatsz random alkalmazásokat, stb, akkor érdemes előfizetni egy komolyabb vírusirtó szettre (általában egy fél játék ára egy évre). Még annyi, hogy nem tudom tudod-e, de a 3rd party itrók és tűzfalak kikapcsolják a windows saját cuccait (korábban írtam, hogy egyszerre kettő irtónak és falnak semmi értelme, csak egymás agyát cseszik felül:))
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.24. 02:26:06