bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Pano
    Erre csak a következő sztorit mesélem el. Középfokú informatikai végzettséggel rendelkezem (nem ECDL, mielőtt valaki lenen olyan g**i :D), meg ugye info szakos is voltam gimibe, fél műszak infós diplomám is van, csak abbahagytam :D Na a lényeg, papíron minden vagyok csak túlontúl nem életképes a szakmába, ha csak a sok diplomást nézem. Az már egy másik kérdés, hogy gyakorlatban feljebb állok a papírnál.
    Lévén, hogy Pano optimista gyerek, beadtam a jelentkezésem egy, a városunkban lévő vezető számítástechnikai céghez. Itt lényegében HelpDesk feladat lett volna (iskolák, irodák, cégek stb), rendszerfelügyelettel. Volt ismerős is, akit megkértem, hogy próbáljon beprotestálni legalább egy állás interjúra, hogy bizonyíthassam, többet érek a papírformánál.
    Így is lett, benn voltam két állásinterjún és nem vettek fel. Ismerős izzít, derítse ki mi okból. Eredmény: a helpdesk részleg vezetője féltette a helyét, mert gyakorlatban és végzettségben is (!!!!) többet tudok nála.
    S sajnos rengeteg helyen ilyenek vannak, főleg a rendszergazdai állásokon (tisztelet a kivételnek), valakinek a valakije ül a poszton, aki ért valamennyire az informatikához, vagy ott veszi fel a pozícióhoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat és ami azon kívül esik, ahhoz hozzá se tud szólni.
    Főleg amikor szervizbe dolgoztam és behozták a PC-t, hogy "az informatikus ismerős próbálta megcsinálni de..." s az a szakmai barbarizmus ami abba a gépbe volt, had ne keljen leírnom. Annyi, de annyi ilyen van.