bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Narxis
    Fején találtad a szöget, Comodo fórumon kitárgyalták ezt, maga az AV (egyelőre) gyenge, de ugye együtt kell nézni az egészet, tűzfal, defense+ stb. Csakhogy! Ez egy átlag felhasználónak baromi bonyolult.

Felugrik egy ablak, hogy svchost.exe csatlakozni akar a netre. Ebből baromira el lehet dönteni egy átlag usernek, hogy az kártevő vagy csak sima rendszer process. Erre hozták létre a Threatcast szolgáltatást, ami a userek döntéseit mutatja meg, hogy ők Allow-ra vagy Blockra-klikkeltek-e. Én mikor legutóbb próbáltam(3.9-cel) eléggé használhatatlan volt, semmi tanácsot nem tudott adni az esetek 99%-ban.

Ellenben ha felugrik egy ablak, hogy Virus! Alert! stb. akkor már könnyebb a döntés. Én nem mondom, hogy a Comodo szar, de még fejlődnie kell, teljesen máshogy képzelik el egyébként a védelmet. Több szintű védelmi vonalat akarnak majd a 4-es verzióba építeni.

1. Prevention -First Layer
    、 Firewall
    、 D+
    、 Real time buffer overflow prevention
    、 Suspicious Behavior Blocker
    、 Sandboxing
    2. Detection – Second Layers
    、 Real time Virus detection + BOClean (Real time Anti malware detection)
    、 Offline Anti-Virus Detection + malware detection
    、 Signature DB update every 30 minutes
    、 Advance Heuristic scan
    、 On Line Suspicious Analysis (CIMA) support
    3. Cure – Third Layer
    Time machine
    Recovery

Nem lesz ez rossz, főleg ingyen. Én biztos ki fogom próbálni a 4-est. Jelenleg azonban szerintem a Comodo IS még egy félkész termék.