bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Möbiusz
    Péntek este. Thunderbird fiókot megnyitom mert látom, hogy van levelem. Valami címmel"Ericsson ingyen laptopokat osztogat" jött levél, de az e-mail címe elolvasásáig jutottam csak mert NIS feldobott egy piros üzenetet azzal, hogy Magas kockázatú fertőzés majd blokkolva és megsemmisítve. Végül aztán megtudtam, hogy mi is ez mert barátom is kapott egy ilyet. Nála ESS van és engedte megnyitni, sőt ott volt a levél alján a beszúrás az ESS-től, hogy Bejövő levél ellenőrizva ESS által. Nos ezek után piros pajzs a Tálca értesítési területen (a BK. jelezte) ESS tűzfala kikapcsolva és nem védi a számítógépet tűzfal. ESS-t nem lehetett megnyitni ill. megnyitni lehetett de utána lefagyáshoz hasonló állapotba került. Telefon nekem, - mintha én olyan nagyon értenék az ilyesmikhez - átbuszoztam a város másik végére. Végül leszedtük az ESS-t csökkentett módban és az általam vitt NIS2009 telepítő CD-ről feltoltuk a gépre a NIS-t és azzal leszedtük a fertőzést.
    Valami Win32/ trojai akármi módosulat volt amit kitakarított négy helyről. NIS-t leszedtük és vissza az ESS és ekkortól már az is működött rendesen.
    Ezzel nem akarom dícsérni az egyik és szidni a másik programot csak érdekességként írtam le, hogy nálunk így zajlott a hétvége.