bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• zvaragabor
    Akkor már bemásolom a véleményem második részét a Normanról.
    Előzmények: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1182155842&no=863]#863[/URL]

Megoldottnak tűnik a frissítés, naponta bármennyiszer tudtam frissíteni. Ehhez az XP Ütemezett feladatok alkalmazását kell használni. Továbbá ha 24 óráig nem volt internet kapcsolat, akkor a program az első rendszerfelálláskor is keres frissítéseket. Átlagban napi 1-2-szer frissíti az adatbázist.
    Kipróbáltam az EICAR tesztfájlokat. eicar.com-ra azonnal riasztott. eicar.com.txt-re is, de itt csak úgy tudtam riasztásra bírni, hogy a linket elmentem más néven, különben csak a böngészőben jeleníti meg a karaktersorozatot. eicar_com.zip-re és eicarcom2.zip-re nem riasztott a fájl letöltésekor, még a tömörített állomány megnyitásakor sem, hanem csak amikor a tömörített fájlt akartam megnyitni.
    A kézi indítású ellenőrzés egyáltalán nem lassította le a rendszert, tudtam közben Firefoxszal böngészni, kisebb műveleteket végrehajtani. Habár tömöríteni, vagy filmet nézni nem próbáltam közben.
    A rendszer fölállásakor csak a Norman, és a Comodo tűzfal indul el, valamint megjelenik a hálózati kapcsolatok, és a hangerőszabályzó ikon. Előző antivírusom ideje alatt onnan tudtam hogy rendesen felált a rendszer, hogy a hálózati kapcsolatok ikon jelent meg utoljára. Normannal is ez jelenik meg utoljára, de nem ez jelzi a rendszer felállását, hanem a Norman ikonjának jobb alsó sarkában mind addig villog piros körben egy "X", míg be nem töltött minden modul. Ha ez abbamarad, startra kész az XP.
    A Norman Sandbox-nak nyomát sem láttam, mintha a rezidens védelme csak az adatbázisból élt volna, a heurisztikának se híre, se hamva. Bár hozzá kell tennem, hogy "iyen olyan" oldalakat egyszer sem látogattam.
    Mindent összesítve az a véleményem, hogy ráférne már egy verziószám váltás. Új heurisztikus motor (értelemszerűen Norman Sandbox 3 :] ), átalakított, és kibővített kezelőfelület.