• aaaaa
    #10
    Azt hiszem nem látod a lényeget. A "büntetés" már nem büntetés, hanem tervezett bevétel. Ami felettébb gusztustalan. Ahogy a parkolócégek is arról papolnak, hogy elítélik, azokat akik nem fizetnek, közben arra várnak, hogy inkább ne is fizessenek , és boldogan dörzsölik a markukat, hogy minél több embert megbüntethessenek, mivel azon többet kaszálnak, mint a normál díj.
    Vagy a BKV új akciója, miszerint ha van bérleted és nincs nálad, fizess 2500 Ft büntetést , ha bemutatod hogy mégis csak volt bérleted. Kárt nem okoztál nekik, de baromi jól jöhet nekik az a pénz a semmiért. Ha valaki elhiszi, hogy az ügyintézés kerül ennyibe az se normális.
    Szóval a cél a pénz besöprése, és nem az, hogy elvegyék az emberek kedvét a filecserétől. Persze valamennyire ez is sikerül nekik, de ilyen tömeges méretekben ekkora irreális összegű büntetések ilyen pitiáner dolgokért, csak ezt a célt szolgálhatják.
    Sírni persze lehet, hogy mennyire nem mennek a zene eladások, meg bűnösnek is be lehet állítani az egész világot, de nem az emberek milliói tehetnek erről, hogy ez az egész így alakult.
    Az igazi bűnösök azok, akik a befolyásukkal, korrupcióval elérték, hogy kriminalizálni lehessen a zenét gyűjtögető egymással csereberélő gyerekeket. De hát a pénz beszélt ott is mikor ezeket a "törvényket" meghozták. A csúsztatásokban meg mindig élen jártak a politikusok az egész világon, és már sikerült is elhitetni az emberek egy részével azt a maszlagot, hogy másolás lopás, a szerző meg éhen hal, ha másolnak.
    Pedig a szerzők nagy részét ez nem érdekli, hogy másolnak vagy nem ,sokan még örülnek is, hogy többen megismerik őket , kizárólag a rajtuk élősködő kiadómaffiát, aki vesztett helyzetében már csak az emberek fenyegetésében látja kiutat.